Ioan Rus: Ma implic in politica, dar nu candidez la Primaria Cluj-Napoca sau la Consiliul Judetean Cluj


Ioan Rus a anuntat ca se reintoarce in politica, pentru a sprijini USL sa castige alegerile in Transilvania.

"Am decis ca, in perioada urmatoare, sa ajut PSD-ul in primul rand si USL-ul in general, atat la nivel local, cat si la nivel regional, cu ce pot eu sa fac. Deci ma voi implica in politica cu ce bruma de competente am sa sprijin USL, astfel incat sa castige alegerile in Transilvania, fara ca acest sprijin ca aiba in subsidiar vreo alta motivatie decat aceasta pe care am spus-o, legata de USL", a declarat Ioan Rus, citat de NewsIn.

Liderul Grupului de la Cluj a mai spus ca in programele USL sunt si cateva dintre ideile promovate de el. "Am spus si in cuvantul meu de acolo, cei care nu sunt de acord si au idei sunt bineveniti pentru a colecta anumite nuante, sa spunem, si a programului politic, si a programului economic, si a celui social. Aceeasi invitatie mi-au facut-o si mie: daca ai ceva de spus in plus, in cadrul USL se poate spune. Daca voi simti sau voi avea unele nuante pe care le-as vedea altfel, o sa promovez altfel de lucruri, dar pana in acest moment cred ca e vorba de compatibilitate intre ceea ce vrea USL si ceea ce gandesc eu", a afirmat Rus.

Acesta sustine, insa, ca nu se gandeste sa il inlature pe Marius Nicoara si sa candideze in locul lui la Primaria Cluj-Napoca. "Asta este o candidatura valida, aprobata pe conducerea USL. In proiectul meu de viata pentru urmatoarea perioada nu figureaza vreo candidatura nici la consiliul judetean, nici la primarie", a adaugat Ioan Rus.

Ioan Rus a mai candidat de doua ori la Primaria Cluj-Napoca. In 1996 a fost invins de Gheorghe Funar, iar in 2004 a pierdut in fata lui Emil Boc, desi in primul tur de scrutin a obtinut mai multe voturi (40,17%). In al doilea tur, Boc si Funar si-au unit fortele si a reusit sa stranga 79.207 de voturi (56,26%),

In 2000, Ioan Rus a fost desemnat presedinte al Consiliului Judetean Cluj, dar a stat numai cateva luni in functie dupa care si-a dat demisia, fiind desemnat ca ministru de Interne in guvernul Nastase.

Comentarii Facebook