Pub -ul cu mese în copaci din Gherla se ÎNCHIDE pentru că Primăria a limitat programul de dragul vecinilor

 

Primăria din Gherla a limitat programul de funcționare a Hayak Pub & Cafe, cel mai popular local din localitate, iar patronul a decis să pună lacătul din cauza pierderilor. 

 

Localul s-a deschis în 2009, dar din 2011 s-a mutat într-o casa cu arhitectură armenească, pe strada 1 Decembrie 1918. Investițiile s-au ridicat la 80.000 de euro, iar mesele în copaci au făcut senzație în rândul clienților, fiind principala atracție din Gherla. 

 

Vecinii s-au declarat nemulțumiți de faptul că patronul a organizat și concerte. ”Doresc din tot sufletul ca aceasta terasa sa nu mai existe”, a scris o vecină Primăriei Gherla, într-o sesizare.

 

La mijlocul anului 2012, municipalitatea a scurtat programul cafenelei pana la ora 22.00. ”Ne-au facut program ca pe vremea lui Ceausescu!“, au replicat administratorii cafenelei, conform Gherla Info.

 

 

S-a ajuns în situația în care peste 500 de clienți ai cafenelei au semnat o petitie prin care au solicitat revenirea la orarul initial. Protestul clienților a trecut neobservat.

 

Din decembrie 2012, Primăria s-a lăsat înduplecată și a aprobat prelungirea programului la cafenea, dar numai pana la ora 24. Cu toate acestea, municipalitatea a respins cerera de prelungire a programului pana la ora 1.00 in timpul saptamanii si pana la ora 3 in weekend.

 

”Nu e normal ca altii, aflati tot in zona centrala a orasului, sa aiba program pana la ora 2 sau 4 dimineata, iar noi sa fim obligati sa inchidem la miezul noptii, in weekend. Noi am venit cu propuneri, sa se gaseasca o modalitate legale de a se pastra linistea, insa nu ne-a ascultat nimeni. Ne-am angajat sa mai aducem un om la paza, care sa vegheze la linistea pe timp de noapte, ba chiar am fost de acord sa inchidem definitiv terasa, insa fara niciun efect, nu ne-a ascultat nimeni! Am incercat sa desfasuram o activitate pentru oras, insa am depasit demult bariera profitabilitatii, asa ca nu mai avem ce face, decat sa inchidem”, a spus administratorul localului.

 

Decizia este definitivă ăn acets moment, din 30 decembrie Hayak Pub & Cafe se închide.

 

Citește mai jos scrisoarea fondatorului:

 

Multumesc Primariei Municipiului Gherla, domnului primar Marius si consilierilor locali pentru “contributia” la inchiderea celui mai frecventat local de catre tineret, un local care a ridicat standardele orasului in acest domeniu. Pe langa cocktailuri, specialitati de cafea, ceaiuri de calitate si bauturi fine, inexistente in zona pana la momentul deschiderii Hayak, am oferit tinerilor distractie de calitate si mai presus de toate, RESPECT. Respect nearatat de catre primarie celor 500 de tineri, care in momentul intocmirii petitiei impotriva deciziei primariei, au fost tratati cu totala nepasare si dispret.

 

La discutia avuta cu dl. primar Marius, legat de nemultumirea tineretului fata de decizia scurtarii programului de functionare, raspunsul dansului a fost: “Pentru mine este mai importanta nemultumirea unui om in varsta decat nemultumirea a 500 de tineri si a 5 angajati ramasi someri. Sunt tineri, sa isi caute altceva de lucru!”

 

Toate acestea in conditiile in care nu a existat nici o plangere fondata sau verificata impotriva localului.

 

Domnule primar Marius, va multumesc si vreau sa precizez ca motivul pentru care v-am folosit doar numele mic este acela  ca dumneavoastra nu ati fost niciodata capabil sa imi spuneti altfel decat “mă”.

 

Iar voua, clientilor Hayak, un sincer MULTUMESC pentru timpul petrecut impreuna.

 

Cu respect,

Othniel  Kosorus”.

 

Primarul Marius Sabo a declarat că a trebuit sa aleaga intre deranjul pe care cafeneaua il provoaca vecinilor si satisfactia tineretului din oras care frecventeaza localul. Primarul a mai adaugat ca s-ar fi putut gasi variante de compromis, dar ca responsabilii de la Hayak “nu s-au aratat interesati”.

 

Declarația primarului o vedeți AICI.

Comentarii Facebook