Mile Lajos, noul consul al Ungariei la Cluj, vrea să convingă cât mai mulți maghiari să ceară dubla cetățenie

 

Noul consul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos, a spus în prima lui conferință de presă că vrea să convingă cât mai mulți etnici maghiari să obțină dubla cetățenie. 

 

Consulatul Ungariei la Cluj-Napoca va începe o campanie în cele 6 județe arondate. ”Se va continua activitatea de acordare a cetăţeniei maghiare, vrem ca această problemă pe care o rezolvăm de ani de zile să o aducem cât mai aproape de oameni. Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care vin să ceară cetăţenia maghiară la consulat, facem eforturi să ajungem în fiecare localitate din cele şase judeţe arondate Consultatului General al Ungariei din Cluj-Napoca, vrem să ajungem în mai multe locuri ca până acum. Vom începe acţiuni în cadrul ”Zilei Consulare” în cadrul căreia diplomaţii noştri merg acolo ca să-şi desfăşoare activitatea, începând cu oraşele mari până în cele mai mici sate. Suntem convinşi că întâlnirile personale nu pot fi înlocuite de nimic altceva”, a spus Mile Lajos.

 

El vrea să fie eliberate circa 1.000 – 1.500 de documente de dublă cetățenie pe lună.

 

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a spus că trebuie adunate până la finalul actualului ciclu politic din Ungaria un milion de duble cetăţenii din toată lumea. Până acum au fost depuse circa 680.000 de cereri, din care 620.000 au fost aprobate. În ceea ce priveşte procedura de acordare a dublei cetăţenii în Transilvania, cel mai mare succes îl au consulatele Ungariei din Miercurea Ciuc şi Cluj-Napoca, aici s-au produs rezultate”, a mai menţionat diplomatul ungar.

 

Mile Janos a fost numit în funcție în 10 noiembrie, luându-i locul lui Magdo Janos, care a fost rechemat la Budapesta.

Comentarii Facebook