PSD scoate un ”as” din mânecă în lupta cu PNL: Avem un protocol de cooptare la guvernare a UDMR

 

Aflați în plin scandal intern la USL, atât social-democrații cât și liberalii își calculează posibilele variantele pentru guvernare. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a anunțat că în cazul în care PNL pleacă de la guvernare, aceștia au un protocol semnat cu UDMR.


Sârbu a precizat la Senat că este vorba despre un protocol semnat în anul 2012 cu UDMR, de către Crin Antonescu și Victor Ponta, ce face referire la cooptarea la guvernare a partidului. Astfel, social-democratul a anunțat că vor negocia cu UDMR pentru a le oferi acestora posturi de miniștri în guvern


"Avem un protocol, semnat din 2012, în decembrie, semnat şi de Crin Antonescu şi de Victor Ponta cu UDMR. Că domnul Kelemen Hunor a declarat că nu mai e valabil, asta e alt aspect. Noi vorbim doar de intenşia noastră. Când te duci la negociere nu poţi să vorbeşti de intenţia celui cu care negociezi. Dacă UDMR doreşte să schimbe, dacă vin cu alte propuneri, asta se va negocia atunci. Protocolul însemna cooptarea la guvernare a UDMR, nu sprijin parlamentar. Deci miniştri în guvern. O să-l prezinte preşedintele partidului, dacă e cazul. Două portofolii, dar nu erau menţionate. Fără vicepremier. Atunci era în discutie doar un post de vicepremier, al lui Dragnea, până la urmă s-a ajuns la formula pe care o ştiţi", a declarat Ilie Sârbu, la Senat, potrivit realitatea.net.

Comentarii Facebook