PSD Cluj vrea linie de transport gara-aeroport si automate de bilete RATUC

PSD Cluj propune introducerea unei linii de transport de la gara la aeroport, vanzarea biletelor si dupa ora 22.00 si realizarea unui sistem de afisat modern.

 

Propunerile facute de PSD au in vedere imbunatatirea transportului public, in contextul in care Clujul candideaza la titlul de Capitala culturala europeana 2020. "Unul dintre pilonii pe care putem incepe o constructie care sa ne aduca la Cluj acest titlu este un proiect foarte bine pus la punct pentru transportul in comun in Cluj-Napoca. Un asemenea proiect trebuie sa tina cont in primul rand de nevoile si confortul cetatenilor, sa fie eficient si sa aduca incasari mai mari pentru regia locala de transport", sustin liderii PSd Cluj intr-un comunicat.

 

Ei propun infiintarea unui "traseu suplimentar fata de ceea ce exista pe bdul 21 Decembrie dedicat troleibuzelor si taximetrelor, intocmirea unei harti a liniilor de transport, realizarea unui sistem de afisaj care sa indice timpii de asteptare in statii, dar infiintarea unei linii de legatura intre gara si aeroport pentru cei care fac doar tranzit prin Cluj.

 

De asemenea, social-democratii propun suplimentarea numarului de linii in cartierul Someseni, extinderea programului de vanzare a biletelor RATUC si dupa ora 22.00 prin introducerea unor automate de bilete si inlocuirea suportilor pentru biciclete de pe autobuze cu altii, mai usor de folosit.

 

"Sa nu uitam ca regia de transport locala este platita de doua ori din buzunarul nostru pentru ca este subordonata si subventionata partial de catre Consiliul Local Cluj-Napoca si pentru a folosi aceste mijloace de transport platim un bilet care este printre cele mai scumpe din tara. Daca avem pretentia de a fi Capitala culturala europeana, trebuie ca tot ceea ce facem sa aiba un standard si sa ducem proiectele la bun sfarsit", mai spun reprezentantii PSD Cluj.

Comentarii Facebook