Tinerii liberali ii cer presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, sa isi dea demisia in alb

Contractul pentru asfaltarea a 423 de kilometri de drumuri judetene din Cluj ridica semne de intrebare, sustin tinerii liberali clujeni.

 

"Epopeea licitatiilor organizate de catre Consiliul Judetean pentru refacerea drumurilor judetene are un final previzibil: costurile finale vor fi iarasi umflate! La fel ca in cazul multor altor contracte, preturile finale vor creste cu pana la 50%, din valoarea proiectului, maximul admis de lege, spre bucuria clientelei de partid", sustin liberalii intr-un comunicat de presa.

 

Potrivit liberalilor, consortiul condus de firma Kiat Group, societatea "abonata la contracte din bani publici", a facut o oferta cu 25% mai mica decat estimarile facute de reprezentantii Consiliului Judetean pentru asfaltarea drumurilor.

 

"Mai mult decat atat, consideram ca nu este deloc "intamplatoare" prezenta in aceasta asociere a unei firme a carei actionar este domnul Morar Marin, un membru al gastii PDL Cluj, actual director al RAR Cluj, sustinut chiar de catre Alin Tise", mai spun liberalii.

 

"Analizand ofertele de pret, cunoscand istoricul portocaliu al asocierii castigatoare si luand in calcul modelul aplicat in cazul altor proiecte, gen stadion unde s-a suplimentat ulterior bugetul cu peste 30% sau Ic-Ponor suplimentat cu 10% si pentru care este nevoie de o noua licitatie, putem afirma ca Alin Tise pregateste o mega afacere pentru clientela de partid", se arata in comunicatul semnat de Gavrila Iuga, presedintele TNL Cluj.

 

Liberalii cer lui Alin Tise sa reverifice in detaliu caietul de sarcini si ofertele castigatoare si ii cer sa isi dea "demisia in alb in faţa clujenilor. Toate acestea, pentru ca la finalul lucrarilor sa nu ne trezim ca suma decontata din bani publici este cu cateva zeci de milioane de euro mai mare decat pretul initial de 69 milioane euro".

Comentarii Facebook