PSD Cluj propune si construirea unui tunel subteran pe sub zona centrala a orasului - FOTO

 

PSD Cluj Napoca propune pentru fluidizarea traficului din oras construirea unei retele subterane, cu trei benzi, care sa traverseze pe sub Bulevardul Eroilor.

"In zona centrala propunem crearea a doua retele subterane de artere rutiere cu cate 3 benzi, cu intrare dinspre zona Casei de Cultura a Studentilor, traversare subterana B-dul Eroilor, cu o iesire in Piata Stefan cel Mare ( zona teatrului) si cu iesirea finala pe Calea Dorobantilor in zona Bibliotecii Judetene.
 
Lungimea tronsonului este de 2,5 km. Traversarea municipiului se va face astfel pe directia Vest - Est.

Pentru traversarea Est "Vest propunem tronsonul subteran care incepe din B-dul 21 Decembrie zona Regionalei CFR cu iesire pe str. Cosbuc si str. Motilor,  cu o lungime totala de 1,7 km
", a precizat presedinte PSD Cluj Napoca, Mircea Jorj.

Transportul in comun ar urma sa ramana ror la suprafata, iar sub pamant "se vor amenaja (pe liniile de margine), parcari subterane cu iesire pietonala din 100 in 100 de metri si mici spatii comerciale .

Adancimea forajelor este de 12 metri, astfel incat lucrarile nu vor afecta siturile subterane sau retelele existente. Nici in aceasta varianta, lucrarile de infrastructura nu vor bulversa traficul existent
", a mai precizat Mircea Jorj.

Costurile acestui proiect ar urma sa fie de circa 8 milioane euro pe kilometru.

"Sursa de finantare propusa este: credit furnizor, credit bancar sau noile posibilitati de finantare din fonduri europene, care se vor asigura prin masurile gestionate de entitatile create in cadrul Ministerului Transporturilor. Valoarea acestor investitii, este cu  siguranta mult mai mica decat valorile deja cunoscute publicului, pentru realizarea tronsoanelor de autostrada si a centurilor ocolitoare", a mai spus liderul PSD Cluj Napoca.

 

Proiectul paralel de decongestionare a traficului, supus dezbaterii publice de PSD Cluj Napoca, vizeaza construirea unei sosele suspendate peste Somes. Vezi aici propunerea.

Comentarii Facebook