PSD Cluj vrea o sosea suspendata de 5 kilometri peste Somes! Investitia ar fi de 25 de milioane de euro - FOTO


PSD Cluj propune construirea un viaduct de cinci kilometri peste Somes, pentru decongestionarea traficului. Investitia ar fi de 25 de milioane de euro.

Soseaua suspendata ar urma sa traverseze municipiul Cluj Napoca de la un capat la altul si sa fie suspendata pe piloni infipti in albia raului Somes.

Propunerea a fost initiata de presedintele PSD Cluj Napoca, Mircea Jorj, care a declarat ca ideea pare futurista, dar este viabila, iar finantarea ar putea fi asigurata din fonduri europene.

"Pentru descongestionarea si fluidizarea traficului rutier din zona centrala a municipiului Cluj-Napoca propunem construirea unui viaduct pe piloni, cu patru benzi de circulaţie pe ambele sensuri, care sa urmeze traseul raului Somes pe o lungime de circa cinci kilometri. Costul pe kilometru al proiectului ar fi între 5 si 5,3 milioane de euro. Pare o solutie futurista, dar este viabila", a declarat Mircea Jorj.

 

Presedintele PSD Cluj Napoca a precizat ca a consultat deja specialisti in constructii, urbanisti si geologi, care l-au asigurat ca proiectul este fezabil.

Banii ar putea proveni fie din finantare europeana, fie dintr-un credit furnizor sau bancar, care sa fie luat de primaria Cluj Napoca.

 

PSD Cluj Napoca propune ca alternativa construirea unui tunel pe sub zona centrala a orasului. Vezi aici initiativa.

Comentarii Facebook