PSD Cluj cere indepartarea sistemului de scanare a amprentelor de la Primarie

PSD Cluj ii cere primarului Sorin Apostu sa indeparteze aparatul de scanat amprente, care, in opinia social-democratilor, atenteaza la drepturile si libertatile fundamentale ale persoanelor.

 

PSD Cluj a sesizat Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Inspectoratul Judetean de Politie si Prefectura Cluj despre aparatul montat la Primarie.

 

"Pana la aceasta data, am primit raspunsul Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, prin care legat de aceasta metoda stalinista si totalitara, aceasta institutie apreciaza ca "operatiunile de prelucrare a datelor biometrice prezinta riscuri speciale pentru drepturile si libertatile persoanelor, astfel incat colectarea si prelucrarea acestora este excesiva prin raportare la scopul urmarit si la mijloacele utilizate". Autoritatea recomanda o alternativa a acestui sistem, un procedeu de pontaj bazat pe utilizarea unui cod asociat altor date de identificare ale angajatilor", se arata intr-un comunicat de presa semnat de Mircea Jorj, presedintele PSD Cluj-Napoca.

 

"In aceasta situatie, solicitam primarului Sorin Apostu, indepartarea de urgenta a acestui sistem excesiv, care atenteaza la drepturile si libertatile fundamentale ale persoanelor", mai spun social-democratii clujeni. Ei cer "anchetarea de catre institutiile in drept, a tuturor celor care au luat aceasta decizie si aplicarea prevederilor legale in cazul lor".

 

Vezi si

Sorin Apostu, despre aparatele de pontaj care scaneaza amprenta angajatilor: "Isi dadeau unul altuia cartelele si se pontau" VIDEO

PSD Cluj: Angajatii Primariei Cluj-Napoca sunt pontati cu un aparat de scanat amprente

Comentarii Facebook