PSD Cluj acuză Consiliul Județean Cluj că nu ”rupe” contractul cu Kiat

 

Consilierii județeni ai PSD Cluj reclamă faptul că pe drumurile licitate și câștigate de firma Kiat în 2012 nu s-a lucrat deloc, în ultimii 6 ani. 

 

În urma dezbaterilor din Consiliul Judeţean Cluj, în anul 2017, s-a stabilit ca prioritate modernizarea şi întreţinerea drumurilor judeţene, însă considerăm că aceste lucrări ar trebui realizate într-un ritm alert. Sunt drumuri judeţene licitate pentru a fi modernizate, însă execuţia lucrărilor este blocată datorită problemelor tehnice şi juridice. Am solicitat în ultimii ani să se identifice o soluţie pentru lămurirea acestor situaţii, însă nu s-a ajuns la niciun rezultat. În consecinţă, considerăm că trebuie să găsim soluţii alternative, iar una dintre soluţii ar fi intrarea acestor drumuri în regim de întreţinere care să includă şi turnare unui strat de covor astfaltic”, a precizat Remus Lăpușan, liderul consilierilor PSD Cluj.

 

Exemple de drumuri judeţene care necesită modernizare urgentă: 

 

DJ107P – Gilău –Someşu Rece – Mărişel 

DJ150 – Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu

DJ109A –Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealu Jurcii 

DJ107M – Luna de Jos – Băişoara – Buru

 

Kiat Grup a câștigat licitația pentru a reface multe drumuri din județul Cluj, dar ulterior a invocat diverse deficiențe în contract pentru a nu începe lucrările. Diferendul s-a mutat în instanță, iar lucrările s-au blocat.

 

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a precizat în vara anului 2017 că a purtat negocieri cu cei de la Kiat pentru a stinge conflictul, dar acum cei de la PSD Cluj că nu s-a făcut nimic. 

 

Consiliul Județean Cluj s-a împăcat cu Kiat! Se reabilitează 160 de km de drumuri

Comentarii Facebook