Vineri 12 August

Emil Boc crede că metroul este o variantă ”peste 30 de ani”

 

Primarul Emil Boc a anunțat că, în 2018, Clujul va aloca bani pentru realizarea unui studiu de prefezabilitate în vederea introducerii metroului. 

 

Proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2018 este de 257 de milioane de euro, în scădere cu 28 de milioane de euro faţă de anul trecut, din cauza diminuării cotelor defalcate din impozitul pe venit. Transportul în comun şi modernizarea străzilor sunt o prioritate cheie pentru oraş, din punct de vedere al decongestionării traficului, astfel că ne propunem achiziţia de troleibuze, tramvaie şi autobuze electrice, dar şi realizarea unui studiu de prefezabilitate în vederea realizării metroului. Pentru acest studiu avem prevăzută o sumă de 3,48 milioane de lei. Din bugetul de dezvoltare al municipiului, de 376 de milioane de lei, 48% revine transportului public şi modernizării străzilor. Cum va fi viitorul vom vedea, sperăm să revină cotele la procentul care să ne permită continuarea investiţiilor”, a declarat Emil Boc, citat de Mediafax.

 

Proiectul de introducere a metroului este o variantă ce trebuie luată în calcul peste 20 – 30 de ani.

 

Viitorul Clujului îl discutăm acum, despre cum va arăta oraşul peste 30 de ani. Dacă nu discutăm soluţii de pe acum, peste 30 de ani va fi prea târziu. Soluţia de realizare a metroului, că va fi metrou de suprafaţă sau o alternanţă metrou subteran-suprafaţă, va fi stabilită de profesionişti, se vor face analize”, a explicat primarul Clujului.

 

Clujul a pierdut 28 de milioane de euro prin reforma fiscală inițiată de Guvernul PSD.

Comentarii Facebook