Duminica 5 Februarie

PSD a eliberat 1.043 violatori, 2.715 tâlhari și 2.229 condamnați pentru omor


Deputatul PNL Cluj, Adrian Oros, a precizat că PSD a eliberat 1.043 violatori, 2.715 tâlhari, 2.229 condamnați pentru omor și 3.494 condamnați pentru furturi.

PNL cere ”abrogarea Recursului Compensatoriu, – proiect de lege depus de PNL în ianuarie 2019, blocat de PSD la Camera Deputaților, implementarea Sistemului ”Alertă copil dispărut”, care reglementează difuzarea imediată către public a informațiilor privind disparițiile de copii – proiect de lege depus de PNL în august 2019, refuzat de PSD să fie adoptat în regim de urgență. Cerem înăsprirea pedepselor – închisoare pe viață pentru infracțiunile de omor cu violență deosebită săvârșite în special asupra femeilor și copiilor – proiect de lege depus de PNL în august 2019, blocat de PSD la Senat. Implementarea sistemului de supraveghere cu brățară electronică pentru condamnații eliberați condiționat pentru fapte comise cu violență – proiect de lege PNL depus în 2015, blocat de PSD la Camera Deputaților”, a precizat parlamentarul.

Abrogarea recursului compensatoriu și revizuirea Constituției sunt tergiversate de PSD.

Propunerile legislative privind recursul compensatoriu și revizuirea Constituției aflate la comisia juridică trebuie adoptate de urgență pentru că:

1. Fiecare zi cu recurs compensatoriu înseamnă câteva zeci de infractori periculoși lăsați liberi pe stradă!

2. Sunt aproape 4 luni de la covârșitorul DA spus de români la referendum. Voința exprimată atunci trebuie transpusă în lege, prin revizuirea Constituției!

Pentru PNL, acestea sunt proiecte prioritare.

- Propunerea legislativă a PNL pentru abrogarea recursului compensatoriu a fost depusă în ianuarie 2019.

- Propunerea pentru revizuirea Constituției a fost depusă în iulie 2019.

Tergiversarea acestor proiecte e simptomatică pentru PSD: nu iau în seamă nici voința cetățenilor, nici necesitățile reale ale societății.

- PSD acționează în spiritul acelorași tare care au animat partidul în toate timpurile: nu contează ce vrea societatea, contează doar ce le folosește lor.

- Prima ședință după boicotarea, săptămâni la rând, a lucrărilor comisiei de către  reprezentanții PSD, prin neprezentare, a avut un scop clar: să mai amâne puțin dezbaterea celor două proiecte, pentru că niciuna dintre acele prevederi nu le servesc interesele.  

PNL va cere dezbaterea în plen, fără raport, a proiectului privind abrogarea recursului compensatoriu.

- Acest proiect s-a aflat pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare de la începutul acestei luni. Nu a intrat în dezbatere pentru că aceeași comisie juridică a amânat raportul.

- Vrem ca legea să fie dezbătută în plen și adoptată, este inadmisibil ca, din cauza iresponsabilității parlamentarilor PSD din comisie, legea să producă în continuare efecte, în fiecare zi!

De asemenea, faptul că MAI nu are ministru în funcție, în acest moment, este imputabil 100% Vioricăi Dăncilă, mai crede deputatul Adrian Oros.

Premierul avea obligația constituțională ca, după schimbarea configurației politice a Guvernului, să se prezinte în fața Parlamentului pentru votul de validare.Curtea Constituțională, în decizia de săptămâna trecută, a reconfirmat acest lucru.

Fifor a fost ministru interimar al Internelor, desemnat de Iohannis, însă interimatul lui a expirat tocmai pentru că Dăncilă nu s-a conformat Constituției, evitând votul în Parlament.

Modul în care PSD a gestionat MAI a făcut ca instituțiile să fie practic paralizate în fața unei crize precum cea de la Caracal. Odată cu Caracal, a ieșit la iveală gradul de incompetență pe care PSD l-a adus în instituțiile menite să apere siguranța cetățeanului, prin politizare și nepotisme. Sistemul este în suferință din cauza celor 3 ani de PSD. PSD, prin măsurile luate, a generat o criză de personal în sistemul de ordine publică. Modul în care PSD a gestionat MAI a întors practic instituțiile împotriva victimelor, în timp ce infractorii periculoși ies din pușcării pe baza recursului compensatoriu!”, a mai spus parlamentarul.

Comentarii Facebook