Boc le declară război studenților cu mașini. Lăsați-le acasă


Primarul Emil Boc le declară război studenților care vin cu mașina la studii, în Cluj-Napoca.

Studenţii au facilităţi pe care le vom menţine în continuare, cu privire la transportul în comun. Cei de la buget au două linii gratuite, 50 la sută plăteşte Primăria şi 50 la sută plăteşte universitatea. Pentru cei care sunt la taxă, 50 la sută, pe două linii plăteşte primăria, 50 la sută suportă studentul. În orice variantă, primăria susţine transportul studenţilor gratuit pe cel puţin două linii în oraş”, a declarat primarul la o emisiune radio online.

Primarul le cere să își lase mașinile acasă. ”Înţeleg să vii cu maşina, să îţi aduci lucrurile la cămin sau la garsonieră, este firesc, în toată lumea se întâmplă acest lucru, dar maşina pleacă după aceea acasă. Studentul rămâne, maşina pleacă. În Cluj, studenţii au ca opţiune transportul public gratuit, pe două linii şi bicicleta, ca transport pe care pot să îl aibă, acolo unde pistele de bicicletă permit, pentru a putea circula decent în oraş. Studenţii vor avea de observat că nu se tolerează blocarea arterelor de circulaţie majore cu maşini, cum era Observatorul, plin de maşini”, a mai spus edilul șef. 

Din 2020, studenții ar putea converti abonamentele pe două linii în călătorii individuale.

Am discutat cu conducerea Companiei de Transport public ca începând cu anul financiar următor, din 2020, să convertim cele două linii într-un număr de călătorii. Discuţia mea cu CTP, pentru a facilita şi mai mult accesul studenţilor la transportul public, este să convertim abonamentul pe două linii într-un abonament cu un anumit număr de călătorii pe lună, 120 de călătorii, sau mai multe, sau mai puţine.

Cei de la CTP fac acum analizele, cât înseamnă acest lucru în abonamentul pe care primăria îl achită pentru studenţi cu bani publici. Cu alte cuvinte, venim în această direcţie pentru a sprijini studenţi, să poată să circule cu un mijloc de transport nepoluant, cu autobuze de ultimă generaţie”, a declarat primarul Emil Boc, la emisiunea online.

Comentarii Facebook