Protest cu scandal în fața Consiliului Județean Cluj. Tișe a scos boxele pe balconul instituției FOTO/VIDEO


Peste 200 de sindicaliști din cadrul Aeroportului Cluj-Napoca au organizat, marți după-amiază, un protest în fața Consiliului Județean Cluj.

Angajații de la Aeroportul Cluj sunt nemulțumiți de modul în care Consiliul Județean administrează Aeroportul, iar aceștia au transmis conducerii județene și o serie de revendicări. Citește AICI lucrurile reclamate.

Oamenii au avut pancarte pe care scria ”Vrem să muncim nu să cerşim”, ”Stop intereselor personale domle Tişe”, ”Manipulaţi fără ruşine! Destul!”, ”Blocu’, Tişe şi parcarea, strălucesc în toată zarea” (aluzie la faptul că Alin Tișe are un turn de 20 de etaje în centrul Clujului), ”Stop decapitării profesioniştilor aeroportuluiu”, ”Stop abuzului asupra aeroportului”.

Totuși, cei de la Consiliul Județean, al cărui președinte este Alin Tișe, nu s-au lăsat mai prejos și au organizat o contramanifestație. Astfel, pe balconul instituției au fost scoase două boxe la care este difuzat mesajul ”Nu apărăm inculpați, degeaba urlați. Legea este egală pentru toți!”. 

Același mesaj a fost scris și pe un banner amplasat la intrarea clădirii Consiliului Județean Cluj și care acoperea scările.

Liderul Sindicatului angajaților din cadrul Aeroportului Cluj, Gabriel Ene, susține, însă, că este ilegal să organizezi o contramanifestație și a precizat că va sesiza organele legale, pentru că se încalcă legea. Acesta a mai spus că va demonstra că președintele CJ Cluj, Alin Tișe, are ceva personal cu Aeroportul.

Lege 60/1991, privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice, prevede următoarele:

Constituie contravenții următoarele fapte, dacă nu sunt săvârșite în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să întrunească elementele constitutive ale unor infracțiuni:

g) organizarea sau participarea la contramanifestații desfășurate în același timp și în același loc cu adunările publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare; 

Contraventiile prevazute la alin. (1) lit. a)-c) se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 10.000 lei, iar cele prevazute la lit. d), e), f), g), h) si i), cu amenda de la 500 lei la 5.000 lei”.

Liderul Sindicatului Independent din cadrul Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, Gabriel Ene, a spus că protestatarii sunt nemulțumiți de ”acţiunile vădit ilegale, discreţionare şi justificate de orgolii şi interese personale ale conducerii Consiliului Județean Cluj și ale președintelui Alin Tişe împotriva activității și dezvoltării aeroportului, dar și a intereselor întregii comunități”.

O altă nemulțumire este legată de lipsa oricărui interes public manifestat de către autoritatea tutelară, Consiliul Judeţean Cluj, pe timpul actualului mandat al președintelui Tişe, de susţinere a dezvoltării celui de-al doilea cel mai important aeroport al ţării. Avem mai multe revendicări pe care le notificăm Consiliului Județean Cluj, dar și altor instituții ale statului. Vom merge în audiență până la primul ministru să ne susținem punctele de vedere”, a mai spus Ene.  

Cerem aprobarea și susținerea planului de dezvoltare al aeroportului pentru 7 milioane pasageri pe an. Activitatea Aeroportului se raportează permanent la un mediu internațional extrem de competitiv și în permanentă evoluție. Orice blocaj al proiectelor aeroportuare nu va conduce la stagnare, ci la un previzibil declin. Din păcate interesele președintelui Consiliului Județean Cluj în timpul mandatului său politic sunt mai degrabă personale, decât profesionale, de garant al dezvoltării județului, însă atât pentru noi, cât și pentru clujeni, un aeroport modern cu o rețea și mai mare de destinații, va aduce dezvoltare și prosperitate în regiune, precum și mii de noi locuri de muncă”, a mai spus Ene.

Alte revendicări se referă la ”abținerea de la orice acțiuni de reducere a bugetului aeroportului, stoparea blocării și acțiuni concrete pentru realizarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri și marfă la aeroport, gestionarea responsabilă, în interesul public, a contractului de concesiune a parcării aeroportului, încetarea oricăror acțiuni de vulnerabilizare a personalului aeroportului și a activității sale, realizarea recepţiei la pista de decolare-aterizare și încetarea oricăror acțiuni de șicanare și alungare a managementului aeroportului și numirea unor persoane care să servească planurilor președintelui CJ Cluj pentru vânzarea sau concesionarea acestuia”.

Purtătorul de cuvânt al CJ Cluj, Valentin Jucan, susține că bannerul de pe clădire este punctul de vedere exprimat de consiliu și de președintele Alin Tișe.

Protestul este nefondat fiindcă sprijină interesele personale ale altcuiva, nu interesele aeroportului. Este vorba despre o dispută care se învârte în jurul Consiliului de Administrație al aeroportului. E ca și când sindicaliștii din CJ Cluj protestează în urma alegerilor și ies în stradă spunând că nu sunt de acord cu conducerea instituției. Dacă directorul aeroportului are probleme judiciare, poate să și le rezolve, nimeni nu vrea să decapiteze pe nimeni. Aeroportul va merge mai departe indiferent că va fi o conducere la CJ Cluj sau o altă conducere la aeroport”, a declarat Valentin Jucan.  

WhatsApp Image 2019-03-19 at 15.17.49.jpeg

Miercuri, 20 martie, angajații de la Aeroportul Cluj vor protesta din nou, de la ora 15,30, în fața Consiliului Județean Cluj.

Comentarii Facebook