Procesul lui Sorin Apostu a inceput la Cluj! Aspazia Droniuc, denuntatoarea lui Apostu, citata la o adresa gresita! Ea si-a recunoscut fapta

 

Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, a fost trimis in judecata, la 29 decembrie 2011, de procurorii anticoruptie, alaturi de sotia sa, avocata Monica Apostu, de omul de afaceri Calin Stoia, si de Aspazia Droniuc, toti fiind acuzati de fapte de coruptie.

Judecatorii au cerut si aducerea cu mandat a Aspaziei Droniuc, cea care l-ar fi denuntat pe Sorin Apostu, dar acesta nu a fost gasita acasa. Avocatul a prezentat un act medical potrivit caruia aceasta ar fi fost internata la Institutul Oncologic si nu se putea prezenta. In plus, judecatorul a spus ca Aspazia a fost citata pe Strada Trifoiului nr. 2, iar ea ar sta in realitate la nr. 11.

 

Avocatul care a reprezentat-o pe Aspazia Droniuc a prezentat Curtii de Apel Cluj o declaratie data de aceasta in fata notarului, prin care aceasta isi recunoaste toate faptele.

 

Sorin Apostu este acuzat de luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), complicitate la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), instigare la spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata (23 acte materiale) si primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Calin Stoia administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Veres S.A, a fost trimis in judecata pentru dare de mita in forma continuata (18 acte materiale), participatie improprie la spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale).

In acelasi dosar vor fi judecate, in stare de libertate, sotia edilului, avocata Monica Undina Apostu, pentru complicitate la luare de mita in forma continuata (18 acte materiale), spalare de bani in forma continuata (19 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (19 acte materiale), complicitate la trafic de influenta in forma continuata (21 acte materiale), spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (23 acte materiale), precum si Aspazia Droniuc, asociat al SC Groupe Frarom Agentie de Asigurare SRL Cluj Napoca, acuzata de cumparare de influenta in forma continuata (21 acte materiale), spalare de bani in forma continuata (23 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata (23 acte materiale).

Comentarii Facebook