”Primărița de fier” a Clujului a dat de pământ cu gunoierii de la Supercom, de față cu Alin Tișe și 50 de primari PNL


Lucia Suciu, supranumită ”Primărița de fier” a Clujului, și-a respectat renumele și i-a pus la respect pe cei din conducerea Supercom, dar și pe Alin Tișe, chiar la inaugurarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).

Lucia Suciu a luat cuvântul și a expus unele realități de care șefii județului se feresc. Firma Supercom pare a fi protejată și nu respectă contractul încheiat când a preluat colectarea deșeurilor din tot județul. Monopolul creat a născut multe neplăceri în rândul clienților, care nu au de ales și trebuie să folosească numai serviciile acestei firme.

După vizitarea Centrului, au avut loc o serie de discuții, iar acolo Lucia Suciu a pus punctul pe ”i”. ”Am considerat oportun să expun și problemele care au rezultat în cele câteva luni în care SC SUPERCOM SA a operat pe raza comunei Chinteni. 

Astfel, am precizat că există încă o neclaritate cu privire la programul de colectare selectivă a deșeurilor, iar când acestea se ridică totuși, sacii destinați acestei colectări nu se distribuie.

Din prevederile contractuale, rezultă un tarif perceput pentru deșeurile colectate selectiv mult prea mare, astfel încât interesul populației în a selecta deșeurile va fi mult prea scăzut. 

Deși o dată cu intrarea pe piață a noului operator, s-a popularizat conceptul ”plătești cât arunci”, nici până în acest moment deșeurile nu se cântăresc. 

Un alt aspect semnalat a fost acela că nu se cunoaște sistemul de facturare, de altfel nefiind emisă nici o factură în cele 4 luni.

În final, am solicitat, prin adresă scrisă, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, comunicarea unei copii a contractului pentru delegarea prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare în Județul Cluj, încheiat între ADI ECO-METROPOLITAN CLUJ și SC SUPERCOM SA. 

Având în vedere necesitatea clarificării tuturor acestor aspecte, discuțiile vor fi reluate”, a precizat primărița Lucia Suciu.

Consiliul Județean Cluj și conducerea ADI ECO-METROPOLITAN CLUJ, cea care a acordat contractul de colectare a deșeuri, par a proteja firma Supercom, care nu a primit amenzi de la începutul contractului, în ianuarie 2023, deși plângerile au curs și curg valuri. 

Tișe a inaugurat Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Cluj fără presă, după 11 ani de la începerea lucrărilor - FOTO

Comentarii Facebook