Un clujean a făcut cu taxiul din cartierul Gheorgheni până pe Tăietura Turcului o oră și 25 de minute: Boc e corigent!


Un clujean care a trebuit să ajung până pe Tăietura Turcului, la Tetarom, a făcut o oră și 15 de minute în trafic, în jurul orei 17.00.

Cursa cu taxiul a costat peste o suta de lei.

Clujeanul ne-a relatat că a pornit la timp, dar traficul a fost atât de blocat încât nu a putut înainta. ”Am prins bariera de la Baciu și totul era blocat. Am ajuns e pe strada Detunata, de la Complexul Mercur, din Gheorgheni, până la destinație, în Tetarom, într-o oră și 25 de minute. Boc e corigent la trafic”, ne-a relatat clujeanul.

Aceasta este viața zilnică a șoferilor care fac drumul Cluj-Napoca  - Baciu. Primarul Emil Boc a spus că face acolo un pasaj, dar a pasat proiectul Ministerului Transporturilor, care l-a conexat modernizării liniei de cale ferată Cluj - Oradea. 

Primarul Emil Boc a spus în luna decembrie 2022 că pasajul de la Tăietura Turcului se va face și că traficul va fi salvat.

O veste bună: anul viitor pleacă la construcție pasajul de la Tăietura Turcului. S-a finalizat licitația, s-a respins contestația, urmează să se semneze în luna decembrie contractul. Asta înseamnă că în 6 luni se face proiectarea și în partea a doua a anului încep lucrările. Asta este o veste foarte bună și pozitivă și aici avem sprijinul total de la CFR și inclusiv de la filiala locală a CFR-ului, prin implicarea de excepție a oamenilor de la Cluj care au colaborat și colaborează foarte bine cu noi, pentru că am integrat proiectul nostru de pasaj de la Tăietura Turcului în acest proiect major de modernizare a căii ferate, ca să fie făcute la pachet și să nu existe desincronizare. Iată un proiect care pleacă la drum, are contractul semnat”, a declarat primarul Emil Boc la Napoca Live.

Investiția în acest pasaj de 400 de metri face parte din proiectul de modernizarea a căii ferate de la Cluj la Episcopia Bihorului.

Fiind promis de ani de zile, șoferii au ajuns să nu mai creadă că se va face vreodată. 

ba mai mult, primarul Emil Boc a primit și un pasaj suplimentar. ”Avem altă noutate absolută. Avem șansa ca prin PNRR, în parteneriat cu Ministerul Transporturilor, putem să facem un pasaj la strada Tudor Vladimirescu, la ieșirea din Baciu, unde avem acea sugrumare de trafic. Vom avea un nou sens giratoriu și un pasaj. Sensul giratoriu va fi suspendat, iar pe dedesubt vom aveam benzile de circulație și legătura cu pasajul de la Tăietura Turcului, vor fi legate între ele. Va fi o lucrare foarte modernă. Avem resursa financiară din PNRR pentru acest pasaj și sens giratoriu suspendat, în completarea Pasajului de la Tăietura Turcului. Se va intra pe el de pe Coposu și se va ieși în Baciu și nu va mai fi blocajul de trafic. Proiectul intră în faza studiului de fezabilitate și alocăm terenul respectiv și va intra în lucru. Termenul de finalizare este mijlocul anului 2026”, a completat primarul. 

Comentarii Facebook