Primarii arestati vor fi suspendati din functie in maxim 4 zile


Parlamentul a adoptat proiectul de lege depus de catre deputatul Mircea Giurgiu, prin care instanta este obligata in termen de 48 de ore sa instiinteze prefectul in cazul in care un primar este arestat.

 

De asemenea, prefectul este obligat sa emita actul de suspendare al primarului in 48 de ore de la instiintare.

"A fost adoptat un proiect de lege pe care l-am depus anul trecut, in care orice instanta este obligata sa transmita in termen de 48 de ore sentinta prefectului. De semenea si prefectul este obligat ca din momentul in care a primit-o, in 48 de ore sa emita actul de suspendare al primarului arestat", a declarat Mircea Giurgiu.

Proiectul de lege a fost adoptat de catre Camera Deputatilor si de catre Senat, urmand sa fie promulgata de catre presedintele Traian Basescu.

"Nu va mai fi acel termen "de indata" prin care era la mana prefectului sa stabileasca cand va constata acceptarea mandatului trimis de instanta si care de multe ori se amana foarte mult", a mai afirmat Mircea Giurgiu.

Pana in acest moment, in lege era specificat doar termenul "de indata" pentru instiintarea prefectului, ne fiind specificat un numar exact de ore, astfel incat prefectul stabilea cand accepta mandatul trimis de instanta.

 

Vasile Ielciu

Comentarii Facebook