Primaria propune pietonalizarea strazii Mihail Kogalniceanu VIDEO


Primaria Cluj-Napoca anunta ca pietonalizarea strazii Mihail Kogalniceanu urmeaza sa fie luata in discutie joi, 16 februarie, de la ora 12.00.

Primaria Cluj-Napoca a anuntat in vara anului 2011 ca strada Kogalniceanu, in zona Colegiului National "Emil Racovita, va fi transformata in zona pietonala.

"Pentru prima parte a proiectului, zona din fata Colegiului Emil Racovita, suma de care avem nevoie este de 9 milioane de euro si urmeaza sa depunem cererea pentru obtinerea de fonduri europene. Tin sa mentionez ca din acest bani vor fi reabilitate si alte strazi din oras", precizau reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

In privinta strazii Kogalniceanu exista o abordare mai speciala, date fiind obiectivele de interes major situate pe aceasta strada, dintre care amintim numai statuia Sf. Gheorghe omorand balaurul si Biserica reformata.

Practic, trotuarele acestei strazi vor fi reabilitate in acelasi mod cu cele de pe bulevardul Eroilor, cu pietre mari de pavaj din granit, iar in proiect exista prevazut un sistem de iluminat arhitectural special, care sa conduca practic pasii trecatorilor catre obiectivele pe care ii incurajam sa le descopere intr-o promenada pe strada Kogalniceanu. De asemenea, exista o viziune de punere in valoare a statuii Sfantul Gheorghe, care va fi incadrata intr-un ochi de apa, prin amenajarea in jurul acesteia a unei fantani silentioase. O alta astfel de fantana va fi realizata si in partea opusa a strazii pentru a crea o unitate structurala. Proiectul se refera la strada Kogalniceanu de la intersectia cu strada Universitatii, pana la zona bisericii.

Reabilitarea ar urma sa fie facuta din fonduri europene.

 

Proiectul va fi dezbatut in sedinta de joi, 16 februarie, iar invitati sunt atat clujenii, cat si arhitectii si urbanistii.

 

Pietonala pe strada Kogalniceanu, iar dupa 2013 ar urma sa fie amenajat un parking in fata la UBB VIDEO

Comentarii Facebook