Uioreanu: Tara e inghetetata, presedintele Basescu se consulta


Deputatul PNL, Horea Uioreanu, il acuza pe presedintele Traian Basescu ca "in grija sa nemasurata pentru tara, se da cu sania, dupa care se consulta cu sustinatorii domniei sale".

"Intre timp, mii de oameni sunt izolati, lipsiti de alimente si energie electrica, zeci de drumuri sunt inzapezite, pe ecranele televizoarelor apar imagini cu nameti ce par desprinsi  din filme. Pana acum, 79 de oameni au murit din cauza gerului si nu se stie ce vom gasi in casele inca inghitite de troiene atunci cand zapada se va topi. Nimeni nu poate spune cate animale si pasari au pierit, lipsite de hrana si apa. Autoritatile par depasite de situatie, luate prin surprindere de iarna si surde la solicitarile privind necesitatea instaurarii starii de alerta. Pana acum nimeni nu si-a asumat responsabilitatea pentru proasta gestionare a situatiei, singurii vinovati par sa fie primarii si presedintii de consilii judetene care au indraznit sa ceara ajutor!
   
Traian Basescu si PD au pierdut o saptamana cu demisia guvernului Boc si investirea celui condus de Mihai Razvan Ungureanu. O saptamana in care romanii din judetele din sudul Moldovei si din Muntenia au indurat gerul ingropati in zapada. Cu permisiunea sefului statului,  Emil Boc a renuntat sa mai pozeze in premier "responsabil" si si-a depus demisia in cea mai grea iarna din ultimii 20 de ani… Iar succsesorul sau a "mers la munca" in judetele din sudul Moldovei si si-a exprimat indignarea fata de cei care stateau in casa, la caldura, in timp ce jandarmii ii deszapezeau. Domnul prim-ministru nu a fost informat de fostii sai colegi ca cei la care facea referire nu mai aveau foc in vatra si nici putere sa dea la lopata. Erau slabiti de foame si de boli!", a spus Horea Uioreanu.

"Din pacate pentru concetatenii nostrii din sudul si sud-estul tarii, iarna continua sa-si arate puterea. Drumurile continua sa fie blocate, zeci de case sunt sub zapada si ne pregatim de inundatii! Sau ne vor lua prin surprindere torentii care vor rezulta din toperea zapezilor?

In mod sigur seful statului e prea putin interesat de ceea ce se intampla in tara sa. Domnia sa vrea modificarea Constitutiei, motiv pentru care mimeaza dialogul. Consultarile initiate in acest sens, nu sunt suficiente si nici convingatoare, e nevoie de un dialog real, nu doar formal", a mai adaugat Uioreanu.

Comentarii Facebook