Primaria Cluj Napoca si Consiliul Judetean, lideri in topul institutiilor care au acordat sporuri "nesimtite"!


Primarii din judetul Cluj nu au ascultat "porunca" premierului Emil Boc si au acordat angajatilor in 2009 sporuri in valoare de 23,7 milioane de lei.

Curtea de Conturi Cluj precizeaza intr-un raport oficial ca au fost acordate sporuri de "fidelitate, indemnizatie de dispozitiv, indemnizatie de hrana, indemnizatie pentru o tinuta decenta, prima de sarbatori (Paste, Craciun) sau prima de vacanta pentru personalul contractual. Astfel, s-au facut plati nelegale de natura cheltuielilor de personal in suma de 23,7 milioane de lei. Abaterea a fost constatata la toate cele 29 primarii auditate si reprezinta 86 la suta in totalul prejudiciilor constatate la entitatile de subordonare locala verificate".

Curtea de Conturi Cluj a realizat si o analiza a cauzelor care au dus la aceasta situatie. "Interpretarea eronata a prevederilor Legii nr. 130/ 1996 a avut drept consecinta negocierea si inscrierea in contractele/acordurile colective de munca a unor drepturi salariale - prime, indemnizatii, ajutoare - ce exced cadrul legal de salarizare a personalului din institutiile publice, respectiv ale persoanelor care ocupa functii de demnitate publica alese", se arat in raportul Camerei de Conturi Cluj.

Primaria Cluj Napoca este lider in topul sporurilor acordate angajatilor, cu suma de 14 milioane de lei.

Si conducerea Consiliului Judetean (CJ) Cluj a acordat sporuri angajatilor in valoare de 2,3 milioane de lei si acum trebuie sa restituie banii. Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a contestat in instanta raportul Curtii de Conturi, iar daca va pierde va trebui sa recupereze banii de la oameni si sa ii restituie bugetului de stat.

 

Citeste si...

Alin Tise a dat in 2010 prime de 2,3 milioane de lei angajatilor de la Consiliul Judetean Cluj! Nasul lui, Boc, ne cere sa strangem cureaua!

Comentarii Facebook