Alin Tise a dat in 2010 prime de 2,3 milioane de lei angajatilor de la Consiliul Judetean Cluj! Nasul lui, Boc, ne cere sa strangem cureaua!


Consiliul Judetean Cluj (CJ) trebuie sa restituie pana in luna mai sporuri in valoare de 2,3 milioane de lei, acordate angajatilor in 2010. Curtea de Conturi Cluj a dispus ca banii sa fie recuperati pentru ca au fost acordati ilegal.

In 2010, potrivit Curtii de Conturi, Consiliul Judetean Cluj a achitat prime de vacanta, bani pentru tinuta sau pentru hrana, in valoare de 1,77 milioane de lei.

Defalcat, angajatii CJ Cluj au primit 225.083 de lei pentru tinuta, 394.800 de lei - bani de hrana, 19.314 lei - prime de vacanta, 119.800 - bani de Craciun si Paste si 162.863 prima pentru refacerea capacitatii de munca.

Un alt capitol al raportului intocmit de Curtea de Conturi Cluj vizeaza primele de dispozitiv, in valoare de 500.000 de lei, incasate de angajatii CJ Cluj in 2010.


Potrivit inspectorilor Curtii de Conturi, toate aceste prime au fost acordate ilegal, fiind anulate de Guvernul Boc la inceputul anului 2010.

Consiliul Judetean Cluj trebuie sa restituie acesti bani pana in 9 mai, prin recuperarea lor direct din leafa angajatilor.

 

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a atacat in contencios administrativ expertiza fiscala facuta de Curtea de Conturi Cluj si a cerut anularea acesteia. Procesul se judeca la Tribunalul Cluj.

 

"Sporurile pe care eu le-am dat le consider legale, sindicatul le considera legale si am atacat hotararea in instanta. Daca instanta va spune ca sunt ilegale vom retrage banii de la oameni", a declarat pentru Stiri de Cluj Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

 

Alin Tise nesocoteste astfel directivele date chiar de nasul lui de cununie, premierul Emil Boc, care a cerut tuturor sefilor de institutii din Romania sa nu mai acorde "sporuri nesimtite" si chiar le-a anulat pe cele primite de angajatii de la Consiliul Judetean Cluj.

Comentarii Facebook