Miercuri 24 Aprilie

Primăria Cluj-Napoca plătește despăgubiri şoferilor care şi-au stricat maşinile în gropi

 

Primăria Cluj-Napoca este obligată de instanță să plătească despăgubiri unui număr de 19 șoferi care și-au stricat mașinile în gropi. 

 

O societate de asigurare din Cluj-Napoca a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca începând cu anul 2008 şi a solicitat plata a 55.000 de lei, pentru a-și recupera sumele plătite ca despăgubiri către 19 șoferi care și-au ”rupt” mașinile în gropile din Cluj-Napoca. 

 

Primăria Cluj-Napoca a pierdut la toate instanțele: de la Judecătoria Sectorului I Bucureşti, Judecătoria Cluj-Napoca şi Tribunalul Cluj.

 

În 7 martie 2016 Tribunalul Cluj a obligat Consiliul Local să achite pentru un singur dosar de daună 5.691 lei ca despăgubiri, 3.585 lei dobândă legală şi 4.862 lei reprezentând cheltuieli de judecată, sumele fiind aprobate, marţi, în şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca, scrie Mediafax.

 

Unul dintre șoferi și-a stricat mașina în 25 februarie 2008 pe strada Oaşului din Cluj-Napoca.

 

”Din raportul de experiză tehnică reiese că starea drumului public a cauzat şocul mecanic ce a condus la producerea daunelor. (...) Drumul local pe care s-a produs evenimentul rutier nu era menţinut într-o stare tehnică corespunzătoare, ceea ce era responsabilitatea administratorului drumurilor şi anume a Consiliului Local Cluj-Napoca”, au precizat magistraţii clujeni.

 

Alt șofer și-a defectat autoturismul pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca în data de 3 mai 2008, avariile fiind în valoare de 1.718 lei.

 

”Instanţa apreciază că prin nerespectarea obligaţiei de a menţine drumurile pe care le administrează în stare tehnică corespunzătoare desfăşurării traficului în condiţii de siguranţă, Consiliul Local Cluj-Napoca se face vinovat de producerea evenimentului de pe Bulevardul Muncii soldat cu avarierea autoturismului. Dacă ar fi procedat prin semnalizarea cu indicatoare rutiere a existenţei unei gropi în carosabil care să avertizeze conducătorii auto sau dacă ar fi procedat la astuparea gropii exista posibilitatea evitării producerii evenimentului soldat cu avarierea autoturismului”, se menţionează în sentinţa Judecătoriei Cluj-Napoca din 28 februarie 2013.

Comentarii Facebook