Primăria Cluj-Napoca „bate în retragere”? Boc a retras propunerea de atribuire a numelui Nicolae Paulescu unei străzi din Cluj-Napoca


Emil Boc a înaintat marți dimineață, în data de 22 februarie, către Prefectura Cluj, o cerere de retragere a proiectului de atribuire a denumirii „Nicolae Paulescu” unei străzi din Parcul Industrial Tetarom Cluj. 

Decizia vine după ce proiectul a stârnit nemulțumirea opiniei publice, căci pe lângă activitatea științifică, Paulescu a fost unul dintre ideologii de frunte ai fascismului în România.

Reamintim că angajații Primăriei Cluj-Napoca au înaintat, în urmă cu o săptămână, în numele primarului Emil Boc, o cerere de avizare către Instituția Prefectului – Județul Cluj pentru denumirea unei străzi din incinta Parcului Industrial Tetarom cu numele medicului Nicolae Paulescu.   

În consecință, Comunitatea evreilor din Cluj a înaintat marți, 21 februarie, prin reprezentantul său, Robert Schwartz, o scrisoare către Instituția Prefectului – Județul Cluj, prin care adresa rugămintea de a fi refuzată propunerea Primăriei.

Suntem uimiți și indignați că în municipiul nostru – care se laudă cu spiritul multicultural și conviețuirea armonioasă care domnește aici – ar putea apărea o stradă cu numele celui care în 1922 înființa, alături de A.C. Cuza , Uniunea Național Creștină, primul partid din Europa care adopta svastica drept simbol oficial”, era menționat în documentul înaintat de Comunitatea Evreiască, citat de viacluj.tv

Comentarii Facebook