Primaria Cluj a cerut spatiul din zona Garii de la CFR si vrea sa faca acolo un parking si o piata noua

Primarul Sorin Apostu a declarat ca a discutat cu ministrul Transporturilor Anca Boagiu si cu premierul Emil Boc despre transferul terenului din zona garii catre municipalitate si, potrivit Gazeta de Cluj  a primit promisiuni pentru o hotarare de guvern in acest sens.

 

Am discutat despre transferul terenului cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si cu premierul Emil Boc, cand au fost in vizita la Cluj. Avem promisiuni ca se va adopta o hotarare de guvern pentru transferul terenului catre Primarie. Prin acest proiect de hotarare propus Consiliului Local, ne-am exprimat intentia. La momentul potrivit, dupa ce vom primi terenul, vom da mai multe detalii. Sa nu uitam ca in zona garii este gandit un punct intermodal care sa deserveasca si transportul public metropolitan inspre comunele invecinate si spre municipiu. Astfel, cetatenii pot munci in comune sau in oras si se pot deplasa mult mai usor de la si inspre locul de munca”, a declarat primarul pentru Gazeta de Cluj.

 

Consiliul local a adoptat un proiect de hotarare prin care solicita regionalei CFR Cluj transferul unui teren de 3.800 mp de langa Gara Cluj-Napoca in domeniul public al orasului.

 

Sa nu uitam ca, in orasele europene, in zona garilor exista facilitati de parcare si acestea sunt amenajate exemplar. La Amsterdam, langa gara, exista o parcare supraterana pentru biciclete, pe cand la Cluj-Napoca zona garii nu face cinste orasului”, a mai declarat Sorin Apostu.  

 

Comentarii Facebook