Presedintele UDMR, Kelemen Hunor: Autoritatile din Cluj-Napoca au incalcat legea si bunul simt

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, care este si ministru al Culturii, a declarat ca primarul Clujului, Sorin Apostu, si consilierii locali ai PDL au incalcat legea si bunul simt.

 

Kelemen Hunor a declarat pentru agentia Agerpres, citata de hotnews.ro, ca autoritatile locale au incalcat legea prin amenajarea unei piete volante in apropierea Bisericii Sfantul Mihai.

 

"Legea interzice sa pui astfel de piete pe langa biserici, fara aprobarea cultului respectiv, deci aici au incalcat, dincolo de bunul-simt, si legislatia in vigoare. Exista loc (...) tot in centrul Clujului, unde este Piata Mihai Viteazul - unde este piata, aceasta este destinatia- acolo poti sa faci si astfel de piete pe aceasta perioada, pana in octombrie. Sau in alte locatii, in cartiere, unde oamenii cumpara direct de la producatori, dar nu in spatele bisericii. Eu nu as fi de acord, nici daca ar pune pe langa Catedrala Ortodoxa, este valabila aceeasi lege, nu pui astfel de lucruri la mai putinde 500 de metri, fara aprobarea cultului respectiv", a declarat ministrul Culturii.

 

Declaratia liderului UDMR apare dupa ce liderii filialei clujene a Uniunii au rupt protocolul de colaborare cu PDL din cauza pietei volante pe care Primaria Cluj a decshis-o sambata in Piata Unirii.

 

Vezi si

Vezi cum arata si ce preturi sunt in piata care a distrus Coalitia la Cluj! - VIDEO

UDMR a rupt coalitia cu PDL la Cluj! Liderii PDL spera inca in negocieri VIDEO

Sorin Apostu despre piata volanta: Aceasta piata nu este facuta pentru vreun lider sau partid politic! VIDEO

Comentarii Facebook