Gheorghe Funar cere desecretizarea contractului privind cesionarea zacamintelor de la Rosia Montana

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, cere autoritatilor sa dea dovada de transparenta in ceea ce priveste contractele de privatizare a Petrom si de cesionare a zacamintelor de la Rosia Montana.

 

"Contractul dintre Statul Roman si R.M.G.C. are multe prevederi secrete, iar altele sunt confidentiale. Ceea ce se stie este faptul ca, Statul Roman a negociat ca beneficiaza de 2% din profitul pe care il va obtine R.M.G.C. si in plus are dreptul sa cumpere, la pretul pietei, cateva sute de kg de aur. Expertii de la Oxford au evaluat acest zacamant la peste 100 miliarde euro. Suma este mica in raport cu valoarea reala a bogatiilor de la Rosia Montana", sustine Gheorghe Funar.

 

"Dupa ce la Rosia Montana se exploateaza aur si argint de peste 4.000 de ani, acum asasinii politici si asasinii economici straini sustinuti de cozi de topor din Romania vor sa jefuiasca aceasta bogatie uriasa, lasata de Bunul Dumnezeu Poporului Roman, in cel mult 15-17 ani prin dinamitarea a patru munti, a Rosiei Montane si a vestigiilor arheologice unicat in lume, urmand sa foloseasca 150 milioane kg de dinamita si 200 milioane kg cianura. Biserica Ortodoxa Romana si Academia Romana sunt impotriva acestui proiect al celor de la R.M.G.C. (...) Datorita unor acte de mare coruptie, proiectul R.M.G.C. a fost si este sustinut de toate guvernele de dupa anul 1998", mai spune secretarul general al PRM.

 

El cere actualei Puteri sa faca publice si amanunte din contractul de privatizare al Petrom. Gheorghe Funar sustine ca "regimurile Iliescu, Constantinescu si Basescu, impreuna cu eternul guvernator al Bancii Nationale si cu guvernele pe care le-au format si tutelat, au incheiat numeroase contracte cu clauze secrete sau confidentiale pentru Poporul Roman, cel care prin mari sacrificii a construit enorm in timpul socialismului, cel care este proprietar al bogatiilor naturale, conform Constitutiei".

Comentarii Facebook