Premieră în Parlamentul României: Sergiu Andon, REVOCAT din Parlament


Conservatorul Sergiu Andon a fost revocat din funcţia de deputat, cu 220 de voturi "pentru" revocarea sa, 5 "împotrivă" şi 11 abţineri, scrie realitatea.net

Această decizie luată marţi este o premieră în Parlamentul României.

Comisia juridică a propus încetarea mandatului său pe motiv de incompatibilitate, ca urmare a unei decizii a ICCJ, mai scrie sursa citată.

În data de 3 aprilie 2011, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis irevocabil că deputatul conservator Sergiu Andon este incompatibil cu calitatea de parlamentar, întrucât a fost avocat într-un proces de corupţie, judecătorii admiţând astfel raportul de constatare al inspectorilor de integritate.

Decizia ICCJ a survenit sesizării din iunie 2009 a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în urma căreia inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de parlamentar întrucât a acordat, ca avocat, asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar penal de corupţie.

Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate trebuie să renunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-o funcţie publică timp de trei ani.


Foto: Ziare.com

Comentarii Facebook