Andrei Marga este noul președinte al ICR. Clujeanul nu a mai fost audiat în comisiile Senatului, la cererea PNL

 

Fostul ministru de Externe, Andrei Marga, a fost votat, marţi, în funcția de președinte al Institutului Cultural Român (ICR), la propunerea PNL, care a cerut un vot fără audierea lui Marga în comisiile de specialitate.

 

Numirea lui Andrei Marga a fost aprobată de Senat cu 50 de voturi ”pentru”, 26 ”împotrivă” şi 5 abţineri, scrie Mediafax.

 

Senatorul PSD Sergiu Nicolăescu a cerut amânarea audierii pentru şefia ICR, pentru că Marga este plecat din țară, dar propunerea a fost respinsă.

 

Senatorul PNL, Mario Oprea, a cerut ca propunerea lui Marga, pentru șefia ICR, să fie votată de Senat, chiar și fără audierea acestuia în comisiile de cultură şi externe.

 

Senatorul PDL, Radu F. Alexandru, a precizat că ar trebui respectate cutumele privind audierea în comisii, mai ales că nu se cunosc vicepreședinții care ar pirmi astfel un vot ”în orb”. ”Nu ştim ce votăm, ce legătură au aceşti oameni cu ICR”, a mai spus senatorul PDL.

 

Senatorul liberal Mario Oprea a anunțat, după pauza luată de parlamentari, că s-a ajuns la un compromis și că vicepreședinții ICR vor fi audiați în comisiile de specialitate, săptămâna viitoare.

 

Potrivit unor surse, membrii comisiilor de externe și cultură au fost anunțați prin SMS că Andrei Marga este plecat din țară și nu poate veni la audieri.

Comentarii Facebook