Ministrul de Interne francez, despre romi: Nu putem primi toată mizeria Europei

 

 

Franţa ”nu poate primi toată mizeria din lume şi din Europa”, a afirmat, marţi, cu privire la dosarul romilor, ministrul francez de interne, Manuel Valls, aşteptat mâine în România împreună cu colegul său pentru afaceri europene, Bernard Cazeneuve.

 

Astăzi, nu ne putem permite să primim toate aceste populaţii care sunt deseori nişte damnaţi ai Terrei, care sunt urmăriţi în ţara lor, care sunt discriminaţi”, a declarat Manuel Valls.

 

Franţa îşi face datoria ”în materie de azil, în materie de inserţie însă mesajul este clar: fermitate", a adăugat ministrul francez de interne.

 

Înainte de sfârşitul lunii septembrie, vor fi ”7.000 de români sau bulgari” expulzaţi prin sistemul de ajutor pentru întoarcerea în ţara de origine, potrivit ministrului, care a recunoscut, totuşi, că sunt şi ”alţii care au sosit”.

 

 

Numărul romilor din Franţa este estimat de asociaţii la circa 15.000 de persoane.

 

Manuel Valls va merge, miercuri, împreună cu ministrul delegat pentru afaceri europene, Bernard Cazeneuve, în România, aminteşte AFP. ”Esenţa soluţiei se află la nivel european”, a amintit Manuel Valls, conform Agerpres.

 

Comentarii Facebook