Prefectul Clujului, după intervenția la ACCIDENTUL AVIATIC de la CLUJ: Am fost lăudați de Liviu Dragnea

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, a spus că a primit felicitări și laude pentru modul în care a coordonat intervenția pentru găsirea și salvarea răniților din accidentul aviatic. 

 

Noi am fost acolo la întâlnirea cu vicepremierul Dragnea. Ne-a transmis felicitări tuturor structurilor implicate, inclusiv pentru acţiunea de luni. N-am nimic să ascund, noi ne-am implicat din primul moment”, susține prefectul Ioan Vușcan, filmat cu camera ascunsă de Digi 24.

 

Reporter: V-a felicitat domnul vicepremier?

Prefect: Haideţi că începe videoconferinţa.

Reporter: Demisia v-aţi gândit să v-o daţi ?

Prefect: O să facem o conferinţă de presă și o să anunțăm toate detaliile”.

 

Prefectul Gheorghe Vușcan a fost acuzat direct de salvamontiștii din Cluj, care au precizat că li s-a spus să plece din zona în care picase avionul, pentru a merge la Crucea Iancului, în comuna Mărișel.

 

Salvamontiștii au spus să le-a fost ignorat un plan de căutare pe baza căruia s-ar fi ajuns exact la epavă, fiind trimiși la Crucea Iancului unde au pierdut 2 ore prețioase. 

 

Salvamontiștii din Cluj au pierdut peste 2 ore cu deplasarea la Crucea Iancului, foarte departe de zona în care s-a prăbușit avionul

 

Acțiunea de căutare din judeșul Cluj a fost coordonată de prefectul Gheorghe Vușcan, care se orienta pe niște hărți turistice. Citește AICI detalii.

 

Interesant este că, deși susține că lucrurile au decurs foarte bine, de luni seara, 20 ianuarie, prefectul nu a organizat nicio conferință de presă pentru a prezenta cum s-a intervenit și nici nu a răspuns telefoanelor presei.

 

Un salvamontist din Cluj a avut un PLAN de CĂUTARE BLINDAT, dar ignorat de ISU și Prefectură

 

Avionul a fost găsit de trei localnici din satul Petreasa: Gheorghe Trif, Gheorghe Giurgiu și Argentin Todea, care nu au folosit sisteme moderne de localizare, bazându-se pe indiciile logice primite de la medicul Radu Zamfir, care a scăpat cu răni minore în urma prăbușirii avionului și a sunat de pe telefonul mobil la 112. ”Am vorbit cu domnul doctor prin 112 și ne-a spus că zăpada este de 35 - 40 de centimetri și ce a văzut din avion în ultimele clipe. Noi știam să numai acolo poate fi și am pornit în căutarea lor”, a spus Gheorghe Trif.

 

Echipele SMURD și ale salvamontului au ajuns la ei după aproape o oră, căutând răniții în cu totul altă parte. Cei trei eroi din satul Petreasa au sunt la 112 și au anunțat că i-au găsit, cu toate că pe timpul căutărilor au primit telefoane de acasă să renunțe pentru că răniții au fost găsiți. Anunțurile victorioase pe posturile de televiziune au fost făcute chiar de autorități.

Comentarii Facebook