Prefectul Clujului, Aurel Cherecheș, a fost demis de premier


Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, schimbarea din funcţie a prefectului Clujului, Aurel Cherecheș, la pachet cu alți prefecți.

Au fost propuse şi adoptate mai multe hotărâri ale Guvernului privind eliberarea din funcţie a unor prefecţi şi subprefecţi şi numirea altor persoane în această calitate", a declarat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Guvernul a decis schimbarea prefecţilor de Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vâlcea, Vrancea, Bucureşti, Ialomiţa - constatare încetare de drept a raportului de serviciu.

La Cluj, nu a fost încă numit un alt prefect. Atribuțiile vor fi preluate de către subprefectul Alin Danci.

Aurel Cherecheș și subprefectul Alin Danci s-au evidențiat la Cluj prin lupta pe care a dus-o pentru a transforma lacurile Beliș și Tarnița în zone fără bărci și navigație. ”Eu și echipa mea de la Prefectura Cluj am lucrat de luni de zile pentru a duce la capăt acest proiect. Mai este un pas și va fi aprobată Hotărârea de Guvern, iar lacurile nu vor mai fi navigabile. Eu mi-am făcut datoria și am făcut toate demersurile posibile. Pe lacul Tarnița nu mai este mult până când nu va fi un accident grav, dacă se continuă așa. Când procurorii vor veni să mă întrebe ce am făcut pentru a stopa lucrurile, voi arăta toate demersurile. Eu sper ca Ministerul Transporturilor să meargă până la capăt și să facă curățenie la Tarnița și Beliș”, declara recent Aurel Cherecheș.

Acum mingea este în terenul Guvernului PNL, care trebuie să facă curățenie la Tarnița și Beliș.

Astăzi (n.red. miercuri, 11 decembrie) s-a încheiat o perioadă extraordinară din viața mea, aproape 2 ani și jumătate în care am fost prefect al județului Cluj. A fost o perioada onorantă, aglomerată, frumoasă și plină de provocări diverse (de la multele situații de urgență, verificarea legalității, aplicarea programului de guvernare și până la optimizarea activității). Doresc sa le mulțumesc tuturor celor cu care am colaborat atât colegilor din prefectură cât și celor din ISU, IPJ, Jandarmerie și tuturor celorlalte servicii deconcentrate!”, a transmis, pe Facebook, Aurel Cherecheș.


Comentarii Facebook