Ponta: USL voteaza in aprilie decizia de a nu colabora cu Basescu si PDL


Victor Ponta a anuntat ca partidele din USL vor vota la congresele din aprilie obligativitatea de a nu colabora cu Traian Basescu si PDL.

"Cel mai probabil pe 7 aprilie, la finalizarea discutiilor pentru alegerile locale, vom vota in structurile supreme ale celor trei partide, la nivel de Congres, decizia noastra, a celor trei partide, de a nu avea niciun fel de colaborare politica cu presedintele Traian Basescu si cu PDL", a declarat Victor Ponta, in conferinta de presa de la finalul sedintei Biroului Permanent National al PSD, conform Mediafax.

Acesta a ami spus ca decizia va contine obligativitatea de a merge impreuna "la alegerile locale, alegerile generale, la guvernarea de dupa noiembrie 2012, la alegerile prezidentiale cand vor avea loc acestea, cel mai tarziu in 2014".

Victor Ponta a mai adaugat ca declaratia lui Traian Basescu, conform careia PDL va face guvernul cu PNL, nu poate fi luata in serios.

El a mai contestat si declaratia lui Basescu ca nu va numi un premier USL dupa alegerile parlamentare, decat daca va avea majoritatea in Parlament.

"Vointa oamenilor exprimata la vot este mai puternica decat vointa oricarui politician. (...) Un personaj politic care spune ca nu respecta ceea ce voteaza romanii la vot, este un personaj in afara Constitutiei si a legilor tarii. Ca sa va spun cinstit, cred ca este o fanfaronada a domnului Basescu. De ce il luati in serios? Acum o luna ne-a spus ca nu sunt bani pentru salarii, acum spune ca sunt. Acum o luna vrea cu PSD, acum vrea cu PNL, de ce il luati in serios? Eu chiar nu il ascult, nu cred ca este un personaj care trebuie luat in serios", a mai spus Ponta.

Comentarii Facebook