37 de milioane de franci elvetieni ar putea fi investiti la Cluj! Vezi proiectele propuse de Primarie


Primarul Radu Moisin a semnat, luni, 12 martie, la Bucuresti, acordul privind asistenta financiara acordata municipalitatii in proiectul cu finantare nerambursabila de la Guvernul elvetian.

Alaturi de municipiile Arad, Suceava si Brasov, care au mai fost selectate in acest program, Cluj-Napoca va putea accesa o parte din cele circa 37 de milioane de franci elvetieni disponibili in proiect.

Primaria Cluj-Napoca si-a depus in luna septembrie 2011 candidatura pentru accesarea de fonduri nerambursabile prin Programul de cooperare romano-elvetian, aria tematica "imbunatatirea mediului inconjurator".

In sedinta din 6 septembrie 2011, Consiliul local a aprobat angajamentul de a sustine proiectele pentru care se solicita finantare, in ipoteza selectarii proiectelor propuse de municipalitate ca eligibile in program, procentul se cofinantare fiind de 15%.

Finantarile accesibile prin Programul de cooperare romano-elvetian vor fi directionate catre investitii in reabilitarea termica unor cladiri din patrimoniul municipiului, in principal scoli si gradinite, pentru instalarea unor panouri solare pentru centralele termice ale RAT, pentru reabilitarea unor de statii de transport in comun si dotarea lor cu instalatii de iluminat bazate pe panouri solare si pentru achizitionarea de mijloace de transport ecologice (troleibuze). Suma nerambursabila care poate fi atrasa este de maxim 85% din valoarea totala eligibila a unui proiect.

"Sper ca municipiul Cluj-Napoca sa atraga prin proiectele propuse cea mai mare cota din finantarea la dispozitia celor patru municipii si ma bucur ca am reusit sa accesam si aceste finantari alternative, care ne pot asigura un ritm mai rapid de implementare a investitiilor necesare in Cluj-Napoca, avand in vedere ca am atins plafonul maxim disponibil prin Programul Operational Regional", a declarat primarul Radu Moisin.

Comentarii Facebook