Ponta promite un pact național pentru AUTOSTRĂZI. Fără un consens politic se va alege PRAFUL de tot

 

Premierul Victor Ponta și ministrul Transporturilor, Ioan Rus, au prezentat planurile pentru modernizarea infrastructurii rutiera a Romaniei, spunând că trebuie un acord politic.

 

Master Planul pe Transport trebuie să aibă la bază un consens pe minimum zece ani între toate fortele politice, altfel nu are rost ca expertii Ministerului Transporturilor sa se apuce de treaba, deoarece va fi un esec in lipsa garantiilor pe termen lung, a afirmat premierul Victor Ponta.

 

Master Planul va fi prezentat și presedintelui tarii, inainte de acordul politic. Premierul a susținut că trebuie un acord politic pe 10 ani pentru a putea fi obținute garațiile bancare pe termen lung pentru constructori. 

 

Master Planul general de transport al Romaniei cuprinde investițiile în drumuri care urmează să fie realizate în 2014-2030.

 

Proiectele de autostrazi incluse in Master Plan sunt Sibiu - Brasov (103 km), Ploiesti - Comarnic (49 km), Craiova - Pitesti (115 km), Comarnic - Brasov (54 km), Brasov - Bacau (158 km) si Gilau - Bors (177 km), costul total estimat pentru aceste proiecte fiind de 6,58 miliarde euro fara TVA, potrivit unui document de sinteza furnizat de Ministerul Transporturilor.

 

Master Planul cuprinde constructia de drumuri expres insumand aproximativ 2.200 km, fondurile necesare fiind de 17,5 miliarde euro fara TVA.

 

Comentarii Facebook