Ponta: Marirea pensiilor si a salariilor nu este posibila

 

Victor Ponta, presedintele PSD, a declarat vineri, la Cluj-Napoca, ca marirea pensiilor si a salariilor nu este posibila.

"Marirea pensiilor si salariilor nu este posibila acum. Daca actualul Guvern va veni in Parlament cu o modificare legislativa, care sigur vine dupa ea cu schimbarea multor legi, sigur ca-l vom sprini. Practic, va da inapoi ceea ce le-a luat presedintele Basescu oamenilor. Daca le vor fi marite salariile actualilor bugetari, numarul locurilor de munca nu va creste. Daca dai bani la salarii, evident oamenii aceia vor consuma, avand salarii mici, si asta ar creste inflatia. Cred ca daca Ungureanu vrea sa discute serios cu noi din acest punct de vedere, sugestiile lui vor fi bine venite", a spus Victor Ponta, vineri la Cluj-Napoca.


La Cluj-Napoca, sindicalistii au protesta in 29 februarie, pentru faptul ca, incepand cu 2010 salariile s-au diminuat cu 25%, eliminarea celui de-al 13-lea salariu si a primei de vacanta. De asemenea, printre motivele care i-au scos din casa se numara si problema pensiilor, dar si respectarea acordului privind cresterea salariului minim garantat, combaterea muncii la negru si a muncii la gri, reabilitarea unui dialog social responsbil, o reforma a sanatatii in beneficiul contribuabililor, combaterea fraudei si evaziunii fiscale, dar si crearea de locuri de munca si pastrarea celor existente prin aplicarea somajului tehnic.

 

Vezi si...

Ponta: Clujul e vazut prin prisma coruptilor Bica si Apostu

Sindicalistii, nemultumiti de noile reglementari fiscale, au pichetat Prefectura Cluj VIDEO

 

Anca Baciu

 

Comentarii Facebook