Sambata 28 Ianuarie

Ponta anunță restructurări în administrația publică: ”Nu se mai poate să lucraţi cu aceiaşi oameni care nu fac nimic”


Premierul Victor Ponta a anunțat în cadrul ședinței de guvern de miercuri că din toamnă se vpr face restructurări în sectorul public.

Ponta a anunțat că guvernul va iniția din toamnă o reformă pentru reporganizarea sectorului public, susșinând că nu se mai poate lucra cu aceeași oameni care nu fac nimic, fără ca aceștia să poată fi concediați.

Premierul a arătat, în şedinţa de guvern, că doreşte "o reformă reală" a modului de organizare a aparatului public central şi că procesul ar trebui început în toamna acestui an, informează Mediafax.

"Nu se mai poate să lucraţi cu aceiaşi oameni care nu fac nimic sau care fac greşeli sau pe care nu poţi niciodată să-i sancţionezi în niciun fel. Nu se poate să staţi în aceleaşi condiţii în care aveţi un angajat care câştigă 1.000 de lei şi unul care câştigă 15.000 de lei. Nu se poate să vă spun eu, de la Ministerul de Finanţe, câţi oameni vă trebuie, cât să-i plătiţi, că n-aveţi voie să daţi pe nimeni afară şi n-aveţi voie să aduceţi pe nimeni bun. Este o scleroză totală a aparatului administrativ şi, în vara asta, cine pleacă în vacanţă pleacă puţin, ca şi mine, pentru că în septembrie trebuie să mergem cu o reformă radicală a aparatului public central. Nu merge, cred că v-aţi săturat cu toţii să staţi după avize de la diverşi funcţionari pe care nu putem să-i dăm afară, să ne dea avize greşite, să decidem ceva în şedinţa de Guvern şi să apară altceva. Dacă nu facem altceva, mai devreme sau mai târziu o să ne sufocăm şi noi ca şi alte administraţii de până acum", le-a spus Ponta miniştrilor.

Comentarii Facebook