Miercuri 24 Aprilie

PNL Cluj a vrut să-i ciomăgească pe cei care nu au mers la referendum cu ajutorul unor bande de bătăuşi

 

Procurorii DNA susţin că Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului aparării, a organizat o adevărata reţea de bătăuşi, cu ajutorul cărora să îi scoată pe oameni la vot şi cu care să intervină, la nevoie, în localităţile unde se solicită sprijin.

 

Cu alte cuvinte unde este nevoie de bătaie. Anchetatorii susţin că Dumitru Samson a apelat la serviciile unui interlop local, Bogdan Măgurean, pentru ca în schimbul unor sume de bani să acţioneze pentru a mobiliza alegătorii pentru a merge la vot, în special ţiganii din Alba, Sălaj, Bistriţa Năsud, Arad şi Timiş. Bogdan Măgureanu trebuia să pregătească în toate aceste localităţi "grupuri de interlopi care să fie pregătiţi să intervină, la nevoie, în localităţile unde se solicită sprijin".

Liderii PNL, mai susţin procurorii DNA, i-au pus la dispoziţie chiar un spaţiu în incinta PNL Cluj Napoca. "Samson Dumitru l-a pus în legătură cu mai mulţi lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în acelaşi scop. Măgurean Bogdan, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votanţii de pe raza acestor judeţe, cărora le-a transmis promisiunile făcute de învinuitul Samson Dumitru, constând în bani şi alte foloase materiale. Toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost îndeplinite la sfârşitul zilei de 29 iulie 2012 şi în zilele următoare, banii fiind transmişi lui Măgurean Bogdan de Samson Dumitru iar, pe de altă parte, Atanasiu Teodor, prin intermediar, a remis o sumă de bani învinuitului Grosu Gheorghe. De asemenea, s-a mai stabilit că, în schimbul sprijinului acordat, învinuitul Samson Dumitru i-a promis învinuitului Măgurean Bogdan că va utiliza influenţa de care se bucură la nivelul ministerelor şi îi va influenţa pe funcţionari să acorde contracte firmei de pază şi protecţie reprezentate de Măgurean Bogdan", se arată într-un comunicat al DNA.

În acest dosar mai sunt urmăriţi penal alţi trei interlopi, Gheorghe Grosu, Radu Stelian Rus şi Nicuşor Hanzi.

 

Ce a spus Nicoară despre "banda de bătăuşi organizată" de Samson în ziua referendumului, la Cluj

Comentarii Facebook