Ce a spus Nicoară despre "banda de bătăuşi organizată" de Samson în ziua referendumului, la Cluj

 

Contactat de reporterii Ştiri de Cluj, liderul PNL Cluj a vorbit despre situaţia referendumului din 29 iulie de la Cluj, când, a "organizat o adevărată reţea de bătăuşi".

Marius Nicoară susţine că la Cluj nu s-a petrecut nimic din ceea ce DNA a comunicat, şi anume că fiul vitreg al ministrului Apărării Dumitru Samson a organizat o adevărata reţea de bătăuşi, cu ajutorul cărora să îi scoată pe oameni la vot.

"Samson Dumitru nu a scos oameni la vot cu ajutorul unor bătăuşi. Eu spun că aşa ceva nu s-a întâmplat. Cel puţin în judeţul Cluj în mod cert, nu. 

Sediul unui partid, şi aici nu e vorba de PNL, ci orice partid din România, este ca o bisercă sau un spital. Este un loc în care intră orice om şi este bine primit orice om. Indiferent de statutul său social, indiferent că este sau nu pesionar, indiferent de câţi bani are sau nu ăn conturi, indiferent dacă este agricultor. Atunci când un om intră într-un sediu nu-i ceri bilet sau adeverinţă de venituri. El este bine venit, pentru că rolul unui partid este de a primi oamenii şi de a-i convinge de ce susţine acel partid", a declarat preşedintele PNL Cluj.

 

PNL Cluj a vrut să-i ciomăgească pe cei care nu au mers la referendum cu ajutorul unor bande de bătăuşi

 

Marius Nicoară susţine că oamenii care vin la partid nu trebuie legitimaţi şi nici "să-i întrebăm dacă au sau nu carnet de interlopi".
 
"Nu legitimezi oamenii când intră în partid şi nu-i întrebi dacă au sau n-au dosare. Pe de altă parte, şi fără să-i iau apărarea domunului Bogdan Măgureanu, pe care nu îl cunosc, mă întreg dacă domnul Bogdan Măgurean Cristian este patronul unei firme comerciale de pază şi protecţie, şi apoi este definit ca interlop şi eu nu cred că o firmă de pază şi protecţie poate să fi agreată, tot de instituţiile statului, având în frunte un interlop. Dacă este aşa, instituţiile statului ar trebui să facă ceva repede, foarte repede.

Domnul Samson a fost reprezentantul Bucureştiului, a conducerii centrale să coordoneze activitatea în ziua alegerilor la Cluj. A venit cu o echipă. Noi nu ne-am permis să-i legitimăm, să-i întrebăm dacă au sau nu carnet de interlopi sau să vedem ce buletine au şi unde domiciliază. Nu am văzut nimic suspect. Dânşii stăteau, au băut apă, cafea , au vorbit la telefon. Repet, noi nu suntem organ de anchetă. La noi oricine este bine venit", a mai spus Nicoară.

Cât despre timpul petrecut în sediul partidului, Marius Nicoară spune că nu a văzut nimic suspect din partea echipei cu care Dumitru Samson a venit la cluj de la Bucureşti: "eu am stat foarte puţin în sediu. În data de 29, eu am intrat dimineaţa la ora 10, am stat 10 minute şi Dumitru Samson nu era venit. A venit pe la ora 11-12 şi când eu m-am reîntors de la secţiile de votare, era ora 15:00 şi nu mai era. Am înţele că s-a dus şi s-a culcat".

Cu toate acestea, liderul PNL spune că există posibilitatea ca fiul vitreg al ministrului Apărării să fi organizat oameni care să îi protejeze pe oameni de la PNL, ci nu pentru a-i bate să meargă la vot.

"S-ar putea ca domnul Samson să fi organizat într-adevăr echipe de protecţie, dar nu pentru a bate oamenii să-i scoată la vot, ci pentru a ne apăra de cei de la Partidul Democrat, pentru că şi la alegerile locale tineri ai unor lideri marcanţi ai Partidului Democrat de la nivel local, au scos pistoalele la oamenii noştri care împărţeau fluturaşi şi afişe. Şi atunci poate că domnul Samson s-a sensibilizat şi a vrut să facă o forţă de apărare.

La locale domnul Samson a fost aici şi este posibil să fi luat legătura cu oameni care să poată să reacţioneze în astfel de situaţii", a conchis preşedintele PNL Cluj Marius Nicoară.

Comentarii Facebook