Plângere penală pentru montarea balizelor de semnalizare de la noua pistă a Aeroportului Cluj

 

O familie din Someșeni a depus o plângere penală împotriva Consiliului Judeţean Cluj pentru tulburare în posesie şi distrugere, din cauza unor balize de semnalizare montate abuziv pe terenul lor.

 

Radu Rusu, reprezentant al Grupului de Iniţiativă al Proprietarilor Someşeni - Exproprieri - Aeroport, a declarat că bazilele au fost amplasate pe terenurile unor familii din cartierul Someşeni şi din satul Sânicoară.

 

Joi, a fost depusă o plângere penală împotriva Consiliului Judeţean Cluj de către o familie din cartierul Someşeni din Cluj-Napoca pentru tulburare de posesie şi distrugere din cauza faptului că, pe un teren proprietate privată, neexpropriat încă, fără a se cere acordul proprietarilor, au fost amplasate balizele luminoase de la capătul estic al pistei. Plângerea a fost făcută de familia Handrea, care s-a trezit cu câteva balize amplasate pe terenul ei, în lanul de porumb, fără să ştie. Alte balize au fost amplasate pe terenul unui vecin, dar şi pe al unei rude a familiei Handrea din satul Sânicoară”, a spus Rusu, citat de Mediafax.

 

Plângerea a fost depusă de Dorina Handrea, care a văzut balizele pe terenul familiei fărp ca cineva să îi ceară acordul. ”Familia Handrea nu a fost expropriată, terenul este privat, iar cei de la CJ au montat ilegal balizele”, a spus Rusu.

 

Sâmbătă, 26 octombrie, persoanele expropriate vor protesta față de prețul mic primit pe teren, profitând de prezența lui Victor  Ponta la Cluj. ”Vrem să îi înmânăm, personal, un memoriu. Aşa cum Avram Iancu a luptat pentru dreptate şi noi am fost fortaţi de către autorităţile locale să ne căutăm dreptatea în tribunal”, a mai spus Radu Rusu.

 

Plângerea penală pentru amplasarea acestor balize a fost depusă la Secţia nr. 7 Poliţie.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a refuzat să comenteze plângerea penală.

Comentarii Facebook