Prelungirea pistei de la Cluj, până la 3.500 de metri, s-ar putea face din fonduri europene - FOTO

 

Vicepremierul Liviu Dragnea declară că sunt căutate soluții pentru extinderea pistei până șa 3.500 de metri din fonduri europene.

 

Aeroportul este un obiectiv important pentru Cluj, pentru Translvania, pista nouă de 2.100 de metri este rezolvată, iar sâmbătă va ateriza prima cursă pe o pistă care îndeplineşte toate condiţiile necesare. Este o etapă care a fost finalizată, urmează prelungirea pistei până la 3.500 de metri, continuarea regularizării Someşului şi mai este realizarea unui punct intermodal de tip Cargo. Primul lucru care trebuie rezolvat este regularizarea Someşului, poate voi veni cu Rovana Plumb să decidem dacă se poate finanţa acest proiect foarte mare, este vorba de regularizarea Someşului şi prin municipiul Cluj-Napoca, ar însemna o realizare deosebită. Dacă găsim posibilitatea de resurse disponibile în actualul Program Operaţional de Mediu va fi o veste foarte bună, pentru că putem începe lucrările destul de repede, şi discutăm de zeci de milioane de euro”, a spus Liviu Dragnea.

 

Principala problemă nu este pista, ci devierea Someșului.

 

Legat de regularizarea Someşului, voi avea o discuţie şi cu primarul Emil Boc, să ştim dacă şi Primăria Cluj-Napoca se implică cu alte lucrări care nu sunt cuprinse în programul de regularizare a râului”, a afirmat Dragnea.

 

Vicepremierul a spus că Guvernul ar putea ajuta CJ Cluj cu suma de 50 de milioane de lei pentru plata lucrărilor la pista de 2.100 de metri. 

 

Am discutat cu premierul Ponta, ca Guvernul să sprijine Consiliul Judeţean Cluj cu o sumă importantă pentru a ajuta CJ să achite partea de contribuţie pe care a avut-o. Premierul va anunţa, sâmbătă, despre decizia care va fi luată. Este vorba despre un necesar pe care îl are CJ Cluj de 50 de milioane de lei. A fost un efort însemnat pentru CJ, un efort foarte mare, investiţia nu produce efecte benefice doar pentru Cluj, ci e importantă pentru Transilvania şi pentru ţară”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Inaugurarea pistei se va face sâmbătă, 26 octombrie, în prezenţa premierului Victor Ponta şi a preşedintelui Senatului, Crin Antonescu.

Comentarii Facebook