Duminica 24 Septembrie

Pivariu s-a săturat și nu PERMITE construcții ilegale în Florești. Vor fi demolate!


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, spune că sunt deja peste 10 construcții care sunt în instanță pentru a fi demolate. 

Un consilier local din Florești a spus că pe zona de nord a comunei au apărut construcții fără acte. 

Am sesizat că în zona de Nord se edifică foarte multe construcții. Mi se pare o problemă foarte gravă. Aceste construcții se pot edifica doar ca și anexe gospodărești. Din ce am văzut acolo, nu sunt anexe gospodărești, ci sunt case în toată regula. Mi se pare că se merge la limita legii. Sunt construcții care se fac fără nicio viziune, nu există utilități acolo. Zona aceea ar putea fi altfel gestionată”, a spus acesta.

Pivariu i-a replicat că instanța va decide dacă trebuie să fie demolate, dar că el nu va semna recepția acestora. 

Noi ne putem opune doar în baza legii solicitărilor de emitere a unor documente. Vreau să vă asigur că avem deja o serie de acțiuni deschise în instanță pentru a demola construcțiile, și din acea zonă, care sunt edificate fără autorizație de construire. De asemenea, am dispus, în diverse stadii, celor pe care i-am găsit că realizează construcții fără autorizare, să oprească lucrările. În funcție de situația din teren s-a dispus aducerea la forma inițială sau intrarea în legalitate. Din păcate, aceasta este legislația în România. Avem pe rol vreo 10-12 construcții care trebuie demolate, prin instanță. Orice construcție care nu respectă ceea ce este autorizat nu primește recepția”, a explicat Bogdan Pivariu.

 

Comentarii Facebook