Boc ține închisă piscina de la ștrandul SUN, dar promite o piscină olimpică, pe un teren din Borhanci promis tinerilor în campania electorală trecută


Primarul Emil Boc a intrat în campania electorală și promite un bazin olimpic în Borhanci, dar ține închis bazinul de la Ștrandul Sun.

Având în vedere prelungirea perioadei de închidere a Bazinului Olimpic Grigorescu, aducem la cunoștința persoanelor care au achiziționat abonamente că au posibilitatea să solicite rambursarea sumei achitate”, spun subalternii lui Emil Boc.

Cu toate acestea, edilul promite acum un bazin olimpic în Borhanci. 

”În ședința din luna iulie vom aproba PUZ-urile pentru Borhanci. Unul dintre ele va fi dedicat exact construirii unui bazin de înot în Borhanci. Un bazin care va avea toate facilitățile moderne, inclusiv de performanță olimpică așa cum îi stă bine Clujului”, a declarat edilul.

Promisiunile sunt chiar mai frumoase și ademenitoare

Bazinul acesta de înot va fi acoperit, cu capacitate cu 1.000 de spectatori și un volum unitar ce cuprinde zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradenă pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și o zonă administrativă. Clădirea organizată pe trei nivele va fi realizată în așa fel încât să existe acces la fiecare nivel din exterior (…) Vom avea una dintre cele mai moderne săli sau bazine de înot cu infrastructură modernă de ultimă generație în materia de natație”, a adăugat Emil Boc.

Pe acel teren de 70 de hectare vor mai fi unități de învățământ (creșă, grădiniță, școală, liceu), un Centru de excelență pentru protonoterapie, bazin de înot, bază sportivă și pădure-parc

Vă reamintim că în decembrie 2015, cu câteva luni înainte de campania electorală din 2016, Boc anunța că tot acest teren de 70 de hectare ar putea fi cedat tinerilor, pe concesiune. 

Un alt proiect mare la care lucrez împreună cu colegii mei este cel privind dezvoltarea unui cartier rezidenţial al Clujului, în Borhanci, pe locaţia proiectului Casarom, care a fost abandonat. Este acolo o suprafaţă de 70-80 de hectare de teren unde putem să gândim soluţii, acum suntem în faza în care pregătim documentaţia aferentă. Mă gândesc la posibilitatea de a concesiona tinerilor şi nu numai, parcele de teren pentru a-şi construi locuinţe după un plan prestabilit de primărie”, declara edilul Emil Boc. Citiți AICI detalii. 

Proiectul a fost trecut la sertar și îngropat de visul Metroului și al Centurii Metropolitane, care nu au acum finanțare. 

Comentarii Facebook