Piața Lucian Blaga trebuie finalizată în 30 noiembrie. Acolo e NODUL GORDIAN al traficului pe axa Vest - Est


Lucrările de refacere a Pieței Lucian Blaga (n.red. Piața Păcii) ar trebui terminate în 30 noiembrie, dar deja firma a avut unele întârzieri. 

Spre exemplu, în 20 iunie, trebuia finalizat tronsonul din Piața Lucian Blaga și până în strada Avram Iancu, dar acesta nu era gata nici în 20 iulie. Și atunci Emil Boc a spus că se pun penalități, iar acum revine și spune același lucru.

Deja firma Diferit a anunțat că pot fi întârzieri din cauza COVID-19.

Termenul contractual este de 30 noiembrie. Firma știe că nu are nicio acceptare a prelungirii, față de acest termen, pe toate străzile. Emil Isac este aproape gata, acum s-a frezat Petru Maior și partea dinspre Republicii, pentru ca apoi să se ridice capacele și să se toarne asfaltul. Ei știu că trebuie să termine.

În Blaga (n.red. Piața Lucian Blaga) se lucrează ritmic. Trebuie clujenii să știe că nu e o simplă lucrare de asfaltare. Dincolo de pavarea cu granit, de plantarea de pomi, aici sunt lucrări integrate care presupun mai multe rețele: de canalizare, gaz, cabluri subterane. Toți lucrează pe zi, pentru că apoi nu se mai sapă a doua zi să înlocuiești conducta de gaz și cea cu cabluri în subteran. Sunt mai multe șantiere în șantier și este nevoie de mai multe etape. Termenul este 30 noiembrie, pentru tot ceea ce înseamnă Piața Lucian Blaga, strada Napoca, Petru Maior, Emil Isac, toate aceste lucrări”, a spus Emil Boc.

Firma Diferit reclamă că din cauza Covid nu găsește muncitori care să lucreze. 

Primarul Emil Boc a anunțat deja că firmele care au întârzieri la lucrări nu vor mai lucra în vecii vecilor în Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook