PETIȚIE în Florești: STOP HAOSULUI URBANISTIC DE LA FLORESTI

 

Locuitorii comunei Floresti au demarat o petiție online prin care cer să nu mai fie permise ”constructii fara respectarea legilor in vigoare”.

 

Sesizam online, pe acest site,organele abilitate: primaria Floresti, departamentul urbanism cu privire la: STOPAREA constructiilor fara respectarea legilor in vigoare, la STOPAREA construirii haotice din aceasta comuna.

 

Pentru a preintampina eventualele neplaceri cauzate de aceste constructii haotice, va rugam sa aveti in vedere in momentul in care se VA ELIBERA de la urbanism autorizatii de constructii sa se analizeze toate aspectele legate de:

 

-utilitati si canalizare: mai exact daca poate sa sustina in viitor consumul. Dorim sa se respecte legislatia in vigoare Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării construcţiilor, republicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 933 din 13/10/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi în Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991, aprobate prin Ordinul nr. 839/2009. Sa fie respectat ordinul Ministrului Sanatatii nr. 119/2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei.  Legea nr. 190/2013 - aprobarea OUG nr. 7/2011 - modificarea si completarea Legii nr. 350/2001 - amenajarea teritoriului si urbanismul”, se arată în petiție.

 

Oamenii cer să se respecte distantele intre locuinte, regimul de inaltime, intimitatea locatarilor, sa se lase spatii verzi, spatii pentru joaca, parcari, ghenele de gunoi sa fie amplasate la 10 metri de constructii, drum de acces.

 

De asemenea, ei vor să fie elaborate norme tehnice privind proiectarea şi realizarea străzilor și să fie consultata populatia.

 

Pentru șantierele din comună, floreștenii cer montarea de plase de protectie si plase de apă; containere de gunoi pentru depozitarea rezidurilor rezultate in timpul santierului si care sa nu fie ulterior aruncate pe raza comunei sau pe malul Somesului; respectarea orelor de liniste; constructorii sa nu deranjeze in niciun fel locuitorii si sa dea dovada de educatie si bun simt.

 

Citește AICI petiția.

Comentarii Facebook