Parkingul subteran cu 140 de locuri de pe strada Kogălniceanu - Universității prinde contur - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a anunțat că parkingul subteran din zona străzilor Mihail Kogălniceanu - Universității a intrat în linie dreaptă și că se face studiul arheologic. 

 

Am început lucrările pentru demararea construcției parkingului de pe strada Universității și Kogălniceau. Primul pas pe care l-am făcut și care se află deja în derulare de câteva zile este realizarea descărcării arheologice. Cu alte cuvinte acolo se desfășoară un studiu arheologic care va fi gata în jurul datei de 15 - 16 noiembrie cu privire la vestigiile arheologice posibile în acea zonă. După ce se va finalizat acest studiu, realizat de Universitatea Babeș-Bolyai și plătit de către Primărie, vom trece la partea a doua, ceea ce înseamnă studiul de fezabilitate. După acest studiu vom face licitația care vizează proiectarea și execuția pentru parkingul din zona centrală, fiind primul de acest fel care se află într-o fază de lucru. 

 

Parkingul va fi subteran și va avea 144 de locuri. Studiul arheologic costă 29.000 de lei și cam tot atât va achita și UBB pentru salariile celor care lucrează”, a declarat primarul Emil Boc.

 

În paralel cu parkingul subteran va fi amenajată și strada Kogălniceanu și parcarea auto de pe strada Universătății, ambele urmând să fie pietonalizate. O simulare 3D efectuată de arhitecți prezintă modul în care va arăta strada Kogălniceanu după pietonalizare, dar și după construcția parcării subterane de pe strada Universității.

 

Pietonala ar urma să pornească de la strada Universității și să continue până la Biserica Reformată, de lângă liceul Șincai.

 

Strada Kogălniceanu ar putea fi pavată cu piatră cubică după modelul Bulevardului Eorilor, iar în jurul statuii Sfântului Gheorghe ar putea fi amenajată o fântănă.

 

Cum va arăta pietonala de pe Kogălniceanu și parcarea subterană de pe strada Universității FOTO EXCLUSIV

Comentarii Facebook