Miercuri 6 Iulie

Bugetul României supus rectificării vineri


Premierul Victor Ponta a informat că Guvernul se va reuni vineri într-o şedinţă extraordinară pentru aprobarea rectificării bugetare.

"Vineri, vom avea o şedinţă extraordinară de Guvern pentru aprobarea rectificării. Lucrurile principale le-am discutat, dar, vă rog, fiecare dintre miniştri să mai aveţi o discuţie la Ministerul de Finanţe. Trebuie să înţelegeţi că ne ţinem de cuvânt şi asigurăm funcţionarea instituţiilor statului, asigurăm banii pe care i-am promis pentru cei din agricultură afectaţi de secetă, asigurăm funcţionarea spitalelor şi vreau să-i mulţumesc ministrului de Finanţe şi apoi domnului Arafat pentru că înţeleg că în formula actuală, împreună cu Casa Naţională (n.r.- a Asigurărilor de Sănătate), să asigurăm funcţionarea spitalelor şi a asistenţei medicale", a spus Ponta, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit AGERPRES.

Ponta amai adăugat că în perioada când a deţinut interimar portofoliul Sănătăţii şi-a dat semnătura pentru reorganizarea "Institutului inimii" din Târgu Mureş şi a celui de gastroenterologie din Iaşi, "care au fost desfiinţate în mod greşit după părerea medicilor".

"Săptămâna viitoare, împreună cu Ministerul de Finanţe, vreau să veniţi şi cu memorandumul privind Institutul Cantacuzino, o altă instituţie care trebuie salvată şi trebuie pusă înapoi pe drumul normal în folosul public", i-a spus Ponta lui Raed Arafat.

Premierul a declarat că prin rectificarea bugetară se vor asigura şi banii pentru încălzirea marilor oraşe precum şi banii pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi.

Comentarii Facebook