Marti 14 Iulie

Parking anunțat în Mărăști, pe strada Trotușului nr. 5, dar nici licitația nu s-a făcut


Consiliul Local a aprobat construirea unui nou parking în Mărăști, pe strada Trotușului nr. 5, dar lucrurile sunt premature pentru că nici măcar licitația nu s-a făcut. Alte 4 parkinguri sunt în lucru și 3 parkinguri în faza de avizare documentații.

Parkingul de pe strada Trotușului nr. 5 va avea 10 locuri dedicate pentru autoturisme electrice, va fi construit pe un teren cu o suprafață de 3150 mp, ocupat în prezent de 14 locuri individuale de parcare și de 62 garaje, care urmează să fie demolate.

Construcția va avea un regim de înălțime de 2S+D+P+2E+T și o capacitate de 365 locuri de parcare. Din totalul acestora, 10 locuri vor fi destinate persoanelor cu dizabilități deținătoare de autoturisme, 10 pentru autoturisme electrice - cu stații de încărcare aferente, 12 pentru motociclete/mopede și rastele pentru biciclete.

Valoarea totală estimată a investiției se ridică la 29.590.566 lei fără TVA. Termenul de execuție a lucrării este de 24 luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor pentru parking. Etapa următoare după aprobarea din ultima ședință a Consiliului local este lansarea licitației de proiectare și execuție. 

Pentru descongestionarea traficului la nivelul orașului, strategia municipalității cuprinde proiecte de infrastructură mare, precum Centura metropolitană, trenul metropolitan și metroul, toate proiecte care nu sunt nici măcar proiectate. 

Parkinguri care se află în faza de execuție:

- Parking Primăverii nr. 8 - capacitate de 266 locuri de parcare din care: 7 pentru persoane cu dizabilităţi, 27 pentru maşini electrice plus 4 locuri pentru motociclete/mopede şi 14 locuri pentru biciclete;

- Parking Primăverii nr. 20 - capacitate de 379 locuri de parcare din care: 16 pentru persoane cu dizabilităţi, 4 locuri motociclete/mopede şi 60 locuri pentru biciclete;

- Parking Mogoșoaia nr. 7-9 - capacitate de 292 locuri de parcare din care: 2 pentru persoane cu dizabilităţi şi 9 pentru maşini electrice (5 cu echipament şi 4 fără echipament), 24 de locuri motociclete/mopede şi 59 de locuri pentru biciclete,din care 25 în incintă închisă;

- Parking Haşdeu - capacitate de 316 locuri de parcare din care: 6 pentru persoane cu dizabilităţi, 10 pentru maşini electrice, 4 locuri motociclete/mopede şi 11 locuri pentru biciclete.

Finalizarea lucrărilor pentru proiectele de parkinguri aflate în execuție va fi în cursul anului 2020.

Parkinguri care se află în pregătire - etapa de întocmire a documentațiilor (PUZ, PUD sau studii de fezabilitate în lucru):

- Parking Albac-Azuga;

- Parking Gh. Dima 35-41;

- Parking Liviu Rebreanu 2; 

Comentarii Facebook