Miercuri 24 Aprilie

Oros: PSD produce fakenews cu legume și fructe neconforme. Panica, drept mijloc de campanie electorală


Controalele declanșate pentru legumele și fructele care intră în țară, de către ANSVSA și alte instituții, la declarațiile fals îngrijorate ale lui Liviu Dragnea, au exclusiv scop electoral, crede deputatul PNL Cluj, Adrian Oros.

Există argumente ferme pentru acest lucru. Guvernarea PSD încearcă să facă acum, în 2-3 zile, ceea ce ar fi trebuit să facă în mai bine de doi ani de zile. Asta înseamnă că timp de doi ani de guvernare PSD, românii au consumat legume și fructe neverificate din punct de vedere al calității și a prezenței reziduurilor de pesticide. A fost nevoie de îndemnul lui Dragnea, acum la început de campanie electorală, ca instituțiile abilitate, înțesate cu pesediști să-și facă treaba, acuză deputatul PNL, Adrian Oros.

Domnule Dragnea, să fii patriot înseamnă să-ți faci datoria acolo unde ești, în fiecare zi. Nu poți fi patriot din când în când sau doar la început de campanie electorală. De altfel, rezultatele controalelor comunicate oficial de către ANSVSA sunt derizorii. Niciuna dintre neconformitățile constatate și sancționate de ANSVSA nu au legătură cu prezența rezidurilor de pesticide anunțat în mod pompos în acțiunea Demetra.

Comunicatul ANSVSA evidențiază: lotizări necorespunzătoare, mijloace de transport necorespunzătoare, etichetare neconformă, lipsa autorizației de funcționare etc. Deci ”verificarea la sânge” nu este decât un control banal, iar acțiunea de control la vamă, cu tiruri blocate, nu este una serioasă. Nici nu aveau posibilitatea tehnică ca într-un timp atât de scurt să facă determinări de pesticide pentru toate transporturile, mai ales că laboratoarele de analiză acreditate, ale ANSVSA si MADR sunt subfinanțate”, a precizat deputatul PNL Cluj, Adrian Oros.

Liberalul crede că propaganda electorală a Partidului Social Democrat creează panică și pune la îndoială întreg Programul de Supraveghere și Control în domeniul siguranței alimentelor, un program oficial, permanent, amplu și comun al ANSVSA, al Ministerului Sănătății și al Ministerului Agriculturii, program care este auditat periodic și de Comisia Europeană. Program care se referă și la monitorizarea reziduurilor de pesticide din legume și fructe. Să înțelegem că în cei doi ani de guvernare PSD-ALDE, acest program nu a fost aplicat? Ultimul raport oficial publicat de aceste instituții a fost în anul 2016. 

Nu știm ce idei va mai avea Liviu Dragnea în viitoarele săptămâni de campanie, dar ne putem aștepta la orice aberații. De aceea vă recomandăm să tratați cu neîncredere toate aceste acțiuni de ”control la sânge”, în diverse domenii. Ele tind să devină metoda electorală favorită a PSD în alegerile din 2019: o încordare a mușchilor în fața camerelor de luat vederi și ... cam atât. În rest, incompetență și incapacitate guvernamentală”, a mai spus deputatul PNL Adrian Oros, profesor de Toxicologie la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca, Vicepreședinte PNL pentru agricultură și mediu.

Comentarii Facebook