Oameni buni. Cine sunt candidatele Dreptei Unite pentru Consiliul Local Cluj-Napoca. 5 din primii 10 candidați sunt femei

Cinci din primii zece candidați ai Alianței Dreapta Unită (USR - PMP - Forța Dreptei) pentru Consiliul Local Cluj-Napoca sunt femei


Adriana Cristian- locul 1

Lista de candidați este deschisă de Adriana Cristian, ingineră telecomunicații cu un master în Studii Europene și cu experiență de peste 14 ani ca manager de proiect, de risc și de schimbare în diverse companii. De trei ani, Adriana este consilier local USR, cu numeroase proiecte pentru un oraș al viitorului și al comunității. Cel mai important proiect care se implementează la inițiativa Adrianei este Centrul de tratare a adicțiilor, dar activitatea ei a presupus susținerea repetată a nevoii de eficientizare a administrației, un management performant al proiectelor, construirea de spitale și infrastructură educațională modernă, nouă.

Alexandra Oană- locul 3

Pe poziția a treia se află Alexandra Oană (39 de ani), cadru didactic cu 15 ani de experiență atât în sistemul public de învățământ, cât și în cel privat. Începând din 2020, Alexandra este liderul de grup al consilierilor locali USR Cluj-Napoca și unul dintre cei mai activi consilieri locali din municipiu. De-a lungul primului mandat, Alexandra a inițiat numeroase proiecte pentru un Cluj mai bine conectat, mai verde și mai sănătos. Cele mai importante inițiative implementate sau aflate în implementare includ: construirea primei școli din cartierul Bună Ziua, extinderea transportului public de noapte, înființarea Arealului Natural Hoia-Baciu, schimbarea regulamentului pentru finanțarea culturii, dar si creșterea burselor școlare și extinderea programului Masă Caldă pentru elevii din mai multe școli clujene.

Mihaela Nia- locul 6

 Locul șase este ocupat de Mihaela Nia (38 de ani), profesor logoped, cu un master în Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie. Viziunea Mihaelei pentru Cluj-Napoca este despre oameni, despre empatie, despre comunicare, mai mult despre ascultat decât despre vorbit. O viziune despre un oraș în care să ne regăsim cu toții: tineri și bătrâni, antreprenori și angajați, localnici și “vinituri”. Prioritățile Mihaelei sunt educația, familiile și copiii, dar și temele care țin de incluziunea socială.

Floarea Dan- locul 7

Pe poziția a 7-a o avem pe Floarea Dan, cadru didactic care își dedică activitatea educației și performanțelor în matematică. Candidată Alianței Dreapta Unită consideră că a venit momentul ca listele electorale să conțină oameni cu rezultate profesionale, oameni care și-au terminat studiile la timp, premianți și nu corigenți. Dedicarea de la clasă îi va ghida activitatea și în Consiliul Local, de unde va lupta pentru nevoile și grijile tinerilor, pentru ca aceștia să nu cadă, într-un moment de slăbiciune, în capcana adicțiilor.

Mădălina Corlea- locul 10

Pe locul al 10-lea o regăsim pe Mădălina Corlea (28 de ani), jurist și programator. Prioritățile sale pentru Cluj-Napoca sunt: construirea unei noi maternități, creșterea numărului de școli, creșe și grădinițe, reorganizarea rutelor de transport public, dar și creșterea accesibilității în oraș pentru persoane cu dizabilități, părinți cu cărucioare pentru copii și vârstnici.

În timp ce în primii trei candidați ai Alianței Dreapta Unită se află două femei, pe listele celorlalte partide se regăsesc mult mai puține doamne pe pozițiile fruntașe:  0 din 3 la PNL, 1 din 3 la PSD și AUR.

 

Comentarii Facebook